Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

11-årig bibellæser: Samson er min yndlingsperson!

Lasse Rahek læser Bibelen med hjælp fra "Hæng ud med Gud", og sommetider bliver han så grebet af det, at han bare bliver ved med at læse

11-årig bibellæser: Samson er min yndlingsperson!

Lasse Rahbek er 11 år, bor i Holstebro. Han har brugt “Hæng ud med Gud” (HUG) sammen med sine forældre, og fortæller her lidt om, hvorfor han godt kan lide at “hænge ud med Gud”.

Hvad er det bedste ved Hæng ud med Gud?

Det bedste ved Hæng ud med Gud er, at teksten er lige tilpas – nem at forstå. Hverken for let eller for svær. Hvis det var for let, ville jeg ikke synes så meget om det. Hvis det var for svært, ville jeg slet ikke forstå det.

Har du lært noget om Bibelen ved at læse i Hæng ud med Gud?

Ja, der er mange ting, der er gået op for mig ved at læse HUG. Hvis jeg har læst i Biblen, og det var for indviklet, er der mange ting, der lige er faldet på plads med HUG. F.eks ifm. Paulus’ rejser eller historien om Ruth og No’omi. Jeg kan rigtig godt lide, når der er en faktaboks.

Hvordan og hvornår bruger du Hæng ud med Gud?

Jeg bruger HUG om aftenen, når jeg skal til at sove, men det er egentlig ikke så praktisk, for jeg føler lidt, at det er mere til morgenen, sådan som den er skrevet. Jeg bruger den i stedet for at læse i en andagtsbog – jeg syntes, at HUG giver meget mere mening. Normalt læser jeg med mor eller far, og så kan jeg næsten ikke stoppe med at snakke, for jeg bliver så ivrig over ting, jeg kommer i tanke om til bibelhistorien. Far og mig får nogle rigtig gode snakke. Nogen gange læser jeg også selv flere sider i den, hvis jeg bliver meget grebet.

Læs hvordan Lasses forældre syntes det er at bruge “Hæng ud med Gud”.

Har du en yndlingsperson eller yndlingsfortælling fra Bibelen?

Altså den overgår alle, den fortælling jeg tænker på nu!
Det er fortællingen om Samson. Samson er min yndlingsperson, fordi han er frihedskæmper og er mega sej. F.eks. da han bandt rævehaler sammen og satte en fakkel i midten. Eller da han satte en port op på en høj, eller dræbte en masse mennesker, ved at vælte søjlerne i bygningen.

Jeg håber, at der bliver ved med at komme HUG. Jeg gemmer alle hæfterne, for hvis jeg nu lige bliver ked af noget, så kan jeg finde et stykke frem og læse.

Vil I også prøve “Hæng ud med Gud” i jeres familie?
Læs mere og bestil materialet her.