Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

24-årig: Bibelen giver perspektiv på min tilværelse

Mange unge har svært ved at få læst i Bibelen, selv om de gerne vil. Marie har fundet hjælp i en bibellæseplan.

24-årig: Bibelen giver perspektiv på min tilværelse

Marie Kobbersmed er 24 år, bor i Aarhus og læser dansk og musikvidenskab på Aarhus Universitet. Ud over studie-bøgerne læser hun også i Bibelen, og hun oplever, at det giver perspektiv på tilværelsen, og minder hende om, hvem Gud er. “Bibelen er en en daglig påmindelse om det mysterium og den velsignelse, som Gud og troen er” siger Marie.

“Bibelen holder mig fast”
Troen på Gud er noget Marie har kendt til altid, men det er ikke bare en selvfølge for hende. At læse i Bibelen gør nemlig en forskel for hende. “Bibellæsningen betyder, at jeg bliver holdt fast i min relation til Gud – kort og godt”. Det er tydeligt, at bibellæsning har været med til at forme hendes billede af, hvem Gud er: “Jeg læser og ser, hvilket enestående menneske Jesus var og er, og hvordan Gud er både hellig, storslået, over min fatteevne og nogle gange helt uforståelig”.

Bibelnøglen åbner bibelteksten
Marie har valgt at bruge Bibelnøglen som læseplan, og de forklaringer, som kompetente skribenter har skrevet til bibelteksterne, hjælper Marie til at forstå hvad der står, og hvorfor det er relevant for hende i dag.

“Styrken ved Bibelnøglen er, at der er udvalgt en række tekster, og at man får en håndsrækning til at læse et overskueligt stykke hver dag. Nogle gange står bibelteksterne stærkt nok i sig selv, og andre gange bliver de opklaret betydeligt med den efterfølgende forklaring i Bibelnøglen”.

Bibelnøglen er en læseplan med tekster til hver dag. Man kan abonnere på det i både papir, mail og app (til Android).
Læs mere her – også om studenterrabatten!

Vil du være den første der modtager nyheder om nye ressourcer fra Bibellæser-Ringen? Abonnér på vores nyhedsmail.