Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

5 niveauer i bibellæsning II

Vi kan læse i Bibelen på fem forskellige måder eller niveauer. Disse niveauer blogger Bibellæser-Ringens landeleder om her.

5 niveauer i bibellæsning II

Jeg skrev tidligere om min tyske kollegas inddeling af bibellæsning i fem niveauer. Nu vil vi se på de næste to niveauer: Interesse og basis.

Interesse
Når jeg opdager, at Bibelen siger noget, som faktisk giver mening i mit liv, vækker det min interesse. Det kan være på et almenmenneskeligt plan eller noget der forbinder sig med en åndelig bevidsthed eller søgen i mig. Det vil sige at det bider sig lidt mere fast end den flygtige impuls, men der er stadig ikke nogen fast rutine, og kendskabet til Bibelen og dens baggrund kan meget vel stadig være begrænset.

I praksis kan det være noget jeg læser eller hører, mens jeg surfer rundt på internettet; en traktat eller et bibelvers, som en ven giver mig til opmuntring.

Basis
Som “basis-læser” er jeg efterhånden ved at få et mere personligt forhold til Bibelen, og jeg ønsker at vide, hvad Gud har at sige til mig gennem den. Måske læser jeg sammen med andre, og jeg er i hvert fald åben for at spørge andre til råds, når der er noget, som jeg ikke forstår. Der er en vilje til at læse, men det er ikke en fast rutine, og ressourcerne jeg bruger til at læse, er måske artikler i et blad, en bog eller en app, som på en eller anden måde åbner bibelteksten op for mig.

Niveauerne i bibellæsning er ikke stadier, hvor du går fra det ene til det næste, men i stedet er det udtryk for forskellige måder at læse og tilegne sig Bibelen på. Og vi vil skifte mellem de forskellige niveauer hele tiden.

Hvordan var dit seneste møde med Bibelen? Del din oplevelse med os andre.

Guds fred, Lasse Holmgaard Iversen – landsleder i Bibellæser-Ringen