Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

5 ting du ikke ønsker at fortryde efter corona-nedlukning

Nogle vil se tilbage på corona-nedlukningen og fortryde, at de ikke brugte tiden på at komme tættere på Gud

5 ting du ikke ønsker at fortryde efter corona-nedlukning

Vi begynder lige så stille at lukke samfundet op igen, og selv om der stadig vil være restriktioner, så bliver der mindre af den ekstra-tid, som mange af os har haft de seneste måneder.

Bibelunderviser og blogger Peter Mead udfordrer til eftertanke og handling, når han reflekterer over fem ting, som vi ikke ønsker at fortryde, at vi ikke fik gjort, mens vi havde bedre tid.:

  1. Bibel-tid I en travl hverdag kan vi høre os selv sige: “Jeg havde simpelthen for travlt til at læse i Bibelen”. Gå ikke ud af lockdown’en, mens du hører dig selv sige: “Jeg er ked af at måtte sige, at jeg har opdaget, at jeg faktisk ikke rigtig har appetit efter at høre, hvad Gud har at sige”.
  2. Tid i bøn Hverdagen kan let skubbe længere tid til bøn – eller bare tid til at bede i det hele taget – foran sig. Men afsløres det nu, at vi med flere timer til rådighed ikke bare er Daniel’er, der udfordres af tidens høje tempo, men at vi faktisk bare ikke er særlig bedende?
    Det kan vi også stadig nå at ændre på!

  3. Frygt vi ikke har håndteret I den “normale” hverdag og travlhed, undertrykker vi ofte dybere følelser som frygt. Gå ikke ud af corona-nedlukningen med en frygt for fx døden, ændringer, økonomisk krak eller hvad det kan være, uden at du har bedt Gud om hjælp til at overvinde den frygt.

  4. At vi hellere vil modtage end give Før corona var du måske involveret i frivilligt arbejde i kirken. Gå ikke ud af nedlukningen med en følelse af, at du ikke gjort noget for andre i dén tid. At se en masser serier på Netflix er ikke nogen særlig præstation:-) Hvis du kun modtager, vil det føles tomt. Hvad kan du gøre for andre nu? Praktisk hjælp? Forbøn? Opmuntringer? Åndelig omsorg? Brug også sociale medier til at være noget for andre.

  5. Afguder som ikke er blevet bekæmpet Gud har fjernet så mange ting i hverdagen, som kan have været afguder i vores liv, uden at vi havde opdaget det. Er du panisk efter igen at kunne shoppe, se live sport, at rejse, dyrke din hobby eller være social igen? Måske har denne lockdown ladet os se blinkende advarselslamper i vores personlige kontrolpanel. Kan det være, at vi fremover vil tillægge disse privilegier mindre værdi, og i stedet takke Gud for disse ting som velsignelser? Eller vil vi skynde os at bøje os for vores personlige afguder, som egentlig skulle have været smadret i denne særlige tid?

Pointen med dette er, at nogle vil se tilbage på corona-nedlukningen, og fortryde at de har forpasset en unik mulighed for at komme tættere på Gud.

Læs hele blog-indlægget her (på engelsk).