Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

50 år med inspiration til bibellæsning – og vi er ikke færdige endnu!

Bibellæsning er ikke, hvad det har været. I 50 år har Bibellæser-Ringen hjulpet med at åbne Bibler – men metoderne har i høj grad ændret sig

”Vi udgiver stadig læseplaner til alle dage i året, som vi har gjort fra begyndelsen af, og som vi agter at fortsætte med. Men i dag tilbyder vi også online bibelvandringer på El-Camino.dk, laver ”læsegrupper” på Facebook, og sidste år lancerede vi den sociale bibellæser-app BibelTid. Feltet med redskaber til bibellæsning er altså blevet meget bredere på de 50 år. Og vi ønsker at brede det endnu mere ud!” siger landsleder Lasse Holmgaard Iversen.

Det er imidlertid ikke kun metoder og medier, som har ændret sig.
”Bibellæsning er ikke hvad det har været, fordi der er nemlig færre og færre, som læser i Bibelen. Nogle kan ikke finde tiden til det, mens andre synes, det er unødvendigt. Dertil kommer, at vi generelt er mindre læsende og skriftligt orienterede i dag, end vi var for år tilbage,” siger Lasse Holmgaard Iversen.

En åndelig udfordring
Arbejdet med at give hjælp og inspiration til bibellæsning er altså ikke færdigt efter 50 år. Det er også derfor, at jubilæumsindsamlingen går til en udviklingspulje, som skal bruges til at udvikle nye ressourcer til bibellæsning i de kommende år.

”Men ét er ressourcer, vi udvikler til bibellæsning i samarbejde med kirker og organisationer. Noget andet er den åndelige udfordring, som den nedadgående bibellæsning er et udtryk for. Den kan vi ikke planlægge os ud af. Men måske kan vi læse og bede os ud af den? Forstået på den måde, at når vi lever tæt på Gud i hans ord, bliver vores tro fodret. Hvis ikke vi læser eller lytter til Bibelens ord, så kommer vi let til at konstruere vores egen kristendom,” siger Lasse Holmgaard Iversen.

Jubilæumsfejringen
På jubilæumsdagen udkommer ”Bibelens fortælling”, som er 11 videoer, hvori cand. theol. og generalsekretær i Israelsmissionen Bodil Skjøtt fortæller Bibelens samlede fortælling. På en enkel og spændende måde viser hun dermed, at Bibelens 66 bøger hænger sammen, hvilket kan være svært at se, når man oftest læser den i brudstykker. Videoerne får man adgang til ved at købe studiehæftet, som er oplagt at bruge i en bibelstudiegruppe.
50 års jubilæet fejres desuden med projektet #SpokenBible, som er bibeltekster, der er læst op med underlægningsmusik. Numrene bliver løbende tilgængelige på blr.dk og Facebook.

”Og så håber vi at hilse på rigtig mange af dem, som bakker op om bibellæser-arbejdet, når vi i løbet af året besøger årsmøder, lejre og konferencer,” siger landslederen.

Følg jubilæet på blr.dk/jubi. Her kan du også ønske tillykke og dele en god bibellæser-oplevelse med andre.

Læs om Bibellæser-Ringens historie her.

Støt nu