Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

62% af danskerne har en bibel

Det er 200 år siden, at danskerne fik et bibelselskab, men læser de i den?

62% af danskerne har en bibel

Morten Thomsen Højsgaard er generalsekretær i Bibelselskabet. Han må vide, om danskerne læser i Bibelen.

”Danskerne læser overraskende meget i Bibelen. 62 procent af de danske hjem har mindst en bibel stående. Mere end 250.000 danskere siger, at de læser i Bibelen mindst en gang om måneden. Hvor mange andre værker kan man sige det om? Hertil kommer alle de mennesker, som kommer i berøring med Bibelens store fortællinger indirekte via musik, kunst, undervisning, litteratur. Eller ved at høre Bibelen læst op i kirken. Eller genfortalt i salmer og sange.

Kirke- og kulturminister Marianne Jelved tog også fat i danskernes bibellæsning, da hun holdt tale i maj ved Bibelselskabets store reception på Frue Plads i København i anledning af 200 års jubilæet. “Bibelen er en bestseller. Bibelen er en succeshistorie”, konstaterede ministeren. Bibelen har været og er med til at forme vores kulturelle fællesskab i Danmark, argumenterede hun. Og samtidig bemærkede hun, at det virker trist, hvis en bibel bare står på en hylde og samler støv. Man må gerne kunne se på en bibel, at den bliver brugt, slidt, læst. “Så gå hjem og rør ved jeres bibel”, sagde Marianne Jelved. Og det blev så i øvrigt overskriften i en reportage i en avis dagen efter.”

Læs større interview med generalsekretær Morten Thomsen Højsgaard om hans syn på Bibelen her.

Info
Det Danske Bibelselskab er en almennyttig organisation, som blev stiftet i 1814. Bibelselskabet udgiver den autoriserede oversættelse af Bibelen, som benyttes i folkekirken og de fleste andre kirkesamfund i Danmark. Selskabet støtter gennem indsamlinger det internationale arbejde med Bibelen. Hendes Majestæt Dronning Margrethe II er Bibelselskabets protektor.