Jeg elsker at læse i min bibel

Bibellæsning er dig og Gud tid, det er et privilegium, ikke en pligt, siger 24-årige Lærke Roager Christensen fra Århus.

Hakon Christensen,  

En dag lå en mail i min indbakke. Den begyndte sådan her: “Jeg har gået og tænkt lidt over en ide. Og jeg har måske brug for lidt hjælp for at få den realiseret. Jeg har altid elsket at læse i min bibel, og nyder virkelig at kunne samtale med Gud på den måde.”

Mailen var fra Lærke Roager Christensen fra Århus. Lærke er 24 år og læser datalogi. Ideen har ikke fået vinger endnu, men vi arbejder med den. Imens har jeg fået lov at stille Lærke et par spørgsmål om hendes bibelvaner, og hvad de betyder for hende. Læs her hendes spændende historie med Bibelen.

Hvem lærte dig at læse i Bibelen og hvilke redskaber har hjulpet dig?

“Jeg fik min Bibel, da jeg blev 10 år”, fortæller Lærke og fortsætter: “Mine forældre gav mig Stifinder [en bibellæseplan for juniorer fra Bibellæser-Ringen], og vi læste i den sammen hver aften. Da jeg blev ældre, fortsatte jeg med den læseplan til teenagere, som Bibellæser-Ringen udgav. Da jeg kom på efterskole, begyndte jeg at bruge BibelTid.”

Da du kom på efterskole, skete der noget – fortæl!

På efterskolen besluttede jeg mig for, at nu ville jeg læse hele Bibelen, fra ende til anden. Så 1. januar 2015 startede jeg med 1. Mosebog 1,1, og læste hver aften indtil jeg nåede den anden ende. Dagen efter startede jeg så forfra, fordi jeg ikke kunne sove uden at have læst i min bibel. Og så har jeg bare læst hver aften lige siden. Undtagen en enkelt aften hvor jeg boede hos en hinduistisk værtsfamilie, og jeg syntes, at det var mest respektfuldt, hvis jeg lod være med at hive min bibel frem der. Men ud over den, så hver aften i over 8 år.

Hvordan får du tid til det, og hvad får du ud af det?

Bibellæsning og bøn er ikke noget, jeg får tid til. Det er noget, jeg prioriterer tid til. Jeg er et meget stædigt menneske, så jeg læser hver aften, inden jeg skal sove. Også de dage hvor jeg først kommer hjem kl. 3 om natten. Måske når jeg ikke særlig meget, men jeg når noget. Jeg møder Guds ord hver dag, og Han har lovet at tale til mig gennem det. Og det gør Han hver dag. Når jeg læser min bibel, lærer jeg Hans stemme at kende, og Han viser mig sin vilje, så den også kan blive min.

Det er det samme, som når jeg bruger tid med min kæreste. Min kærlighed bliver dybere, og jeg lærer ham mere at kende. Det samme sker, når jeg bruger tid med Gud i min bibellæsning.

Hvad er det, som gør Bibelen til noget helt særligt, og hvordan får det nedslag i dit liv?

Det, der har haft allerstørst betydning ind i mit liv, er, at den fortæller om Gud, der virkelig elsker mig, på trods af alt jeg er. Men det er ikke bare en kærligheds fortælling som mine romaner. Den er så meget mere personlig. Gud, Himlens og Jordens skaber, taler til lille mig. Og Han taler til mig ind i min hverdag. Både de dage der er trælse, og de dage der er gode. Han taler til mig om min fremtid og om min værdi. Jesus bliver mit selvværd.

Du er netop blevet bachelor i datalogi, og efter ferien begynder du på kandidaten – hvorfor?

Jeg læser datalogi, fordi jeg vil være bibeloversætter. Jeg vil lave programmer, der kan hjælpe med at oversætte Bibelen. Alle mennesker har brug for at vide, at Gud taler til dem personligt i Bibelen, og det kan kun ske, hvis alle har mulighed for at møde Jesus på deres eget sprog. Det er min helt store passion.

Hvad er et godt råd, til en som gerne vil ind i en god fast rytme med at læse og bede hver dag?

Et godt råd til at komme i gang med bibellæsning er at blive ved. Det tager 21 dage at opbygge en vane, så bliv ved, også når man ikke lige føler for det.

Jeg går ikke fra min bibellæsning hver dag og tænker, at jeg har fået alverden ud af det. Nogle gange kan jeg bare sætte flueben ud for, at jeg har gjort det. Gud lover, at Hans ord ikke vender virkningsløst tilbage. Han skal nok kunne bruge det alligevel i mit liv.

Man skal ikke gå ind til det og tænke, at i dag skal jeg bare have mega meget med. Nogle gange kommer man bare til Gud og siger, i dag kan jeg kun læse et enkelt vers, og det er også godt nok.

Og man skal vælge det, der passer for dig. Jeg har valgt aftenen, inden jeg skal i seng, fordi det er der, jeg er mest til stede. Jeg har prøvet at gøre det om morgenen, og så faldt jeg i søvn, fordi jeg ikke er morgen menneske. Du skal vælge et tidspunkt og et sted, der passer dig, ikke noget der passer din ven eller veninde.

Bibellæsning er dig og Gud tid, det er et privilegium, ikke en pligt.

Har du her til sidst et favorit vers fra Bibelen?

Lige nu er jeg ret vild med Hoseas’ bog kapitel 2,16: “Derfor vil jeg lokke hende, jeg vil føre hende ud i ørkenen og tale til hendes hjerte.”

Gud taler til os hver i sær, også når det føles som om, vi er i ørkenen.

Af Hakon Christensen

URL: https://blr.dk/jeg-elsker-at-laese-i-min-bibel/