Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Åben bibelstudiegruppe: Vi er begejstrede for Bibelen 2020

I Videbæk mødes en gruppe bibellæsere jævnligt. De har lært hinanden at kende på et Alpha kursus ud fra den lokale sognekirke, og kalder sig selv for nykristne

Åben bibelstudiegruppe: Vi er begejstrede for Bibelen 2020

En gruppe kvinder, som mødte hinanden ifm et Alpha kursus i Videbæk kirke, læser nu sammen i Bibelen, og for tiden bruger de Bibelen 2020. Dét er de meget glade for!
”Vi er begejstrede for Bibelen 2020, fordi den er let tilgængelig med det hverdagsagtige sprog, som gør den lettere at relatere til den. Det er som at læse en god bog, og man har lyst til at tage den frem og læse af lyst. Som nykristen er den meget, meget lettere at forstå end den gamle oversættelse”.

Men hvorfor i det hele taget mødes og læse sammen på denne måde?
”Vi er ganske enkelt kommet i gang med at læse i Bibelen, og bliver dermed styrket i troen. Man kan også opleve at finde trøst i noget som er svært”. Det sidste er talt ud af erfaring, for flere i gruppen blev nysgerrige på hvad tro er, efter at de har mistet en ægtefælle.

I praksis

Man kan have bibelstudie på mange forskellige måder. Deltagerne fortæller om hvordan man har valgt at gøre det i Videbæk: ”Vi mødes en gang om måneden, og aftaler hvad vi skal læse, mellem at vi mødes. Vi har netop været sammen, og til denne gang læste vi 1. Mosebog. Under vores gennemlæsning hjemme, markerer vi ting, som vi syntes er tankevækkende, og det som vi er blevet inspireret af, og når vi mødes deler vi det med hinanden og uddyber teksten sammen. Undervejs taler vi også om, hvad vi kan genkende i vores eget liv, og vi drager paralleller til vores hverdag”.
Til sidst beder man – evt en salme fra Bibelen 2020 – og så rundes der af med en kop kaffe.

Læs mere om at lave en åben bibelstudiegruppe her.