Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Årets gave til konfirmanden

Konfirmanderne får iPads, droner og krydstogt - men husk også at give dem noget, som understøtter deres ”ja” til troen på Gud

Årets gave til konfirmanden

På gavebordet for en konfirmand anno 2017 bør der være et eksemplar af bibellæseplanen ”De ni – Bibelen om ni ting du gerne vil vide mere om”, som netop er udkommet. Den vil nemlig hjælpe konfirmanden til at forstå mere af, hvem Gud er og hvad Bibelen rummer af relevant livsvejledning.

I et sprog, som konfirmanderne kan forstå, bliver ni emner belyst ud fra Bibelen. Det drejer sig bl.a. om identitet, godhed, sex og Jesus. Formålet er at vise konfirmanderne, at Bibelen har relevans for det liv de lever, og dermed inspirere dem til at fortsætte med at gøre brug af den.

”De ni” er skrevet af stud. teol. Michael Bak Nygaard, som er en erfaren forkynder for teenagere. Han møder sine læsere i øjenhøjde og med en passion for, at de skal blive optaget af Bibelen.

Konfirmanderne kan li’ den

To konfirmander, som har læst hæftet siger:

  • ”Det er mega godt. Jeg synes jeg har fået mere lyst til at læse i Bibelen efter det her, fordi han finder lige de gode steder i Bibelen hvor man har lyst til at læse videre”
  • ”Den fangede min opmærksomhed. Man fik et andet indtryk af Bibelen. Vil dog ikke sige, jeg har lyst til at læse hele Bibelen igennem …”

Jakob Legarth, som er præst i Ringive sogn, har denne respons på hæftet:
”Det er skønt at have et godt materiale at give konfirmanderne. De bliver mødt som dem de er – i deres eget sprog og med masser af humor – og bliver inspireret til at bruge deres Bibler også i deres hverdag.”

Hæftet koster 30 kr og kan bestilles her.