Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Adventsglæde: Billetten er sikret

Læs Bibelnøglens redaktørs klumme om vuvusela-horn, frelsenshorn og adventsglæde.

Adventsglæde: Billetten er sikret

Danmark har sikret sig en plads ved Europamesterskabet i fodbold i 2024. Vi glæder os. Til forhåbentlig god fodbold og sejr til de danske drenge. Og vi er klar til kamp og opbakning.

Et kort øjeblik fik det mig til at tænke på det berygtede vuvuzela-horn. Et langt, smalt horn, som overdøvede alt og alle ved VM i fodbold i Sydafrika. Det siges, at et enkelt vuvuzela-horn kan larme mere end en motorsav. Så det var både elsket og stærkt kritiseret. For eller imod vuvuzela-horn:
farverigt var det. Og Spanien blev verdensmestre.

Vuvuzela-horn og larmende blæsekoncerter minder mig om Josva og Israels folks erobring af Jeriko. Syv dage i træk gik de rundt om Jeriko – med pagtens ark, kamptropper og præster med vædderhorn, som de blæste i. Muren faldt. Og israelitterne sejrede.

Men Bibelen beretter også om en hel anden type ”horn”: alterets horn. Det har ikke noget med trut og blæsehorn at gøre. Det er et fremspring på hver af alterets fire hjørner, der ligner dyre-horn, som var et symbol på styrke. Bibelen fortæller om, hvordan alterets horn fungerede som tilflugtssted for mennesker på flugt. David tilbeder Gud som ”min frelses horn”, dvs. et fristed for alle fjender (Sl 18).

Frelsens horn

Vi ser frem til EM i fodbold. Vuvuzela-hornene er vist ikke velkommen alle steder. Men Gud har for alle og til alle tider givet os et ”frelsens horn”, et fristed og tilflugtssted for syndere. Det læser vi om i Zakarias’ lovsang ved Johannes Døbers fødsel: ”Lovet være Herren, Israels Gud, for han har besøgt og forløst sit folk. Han har oprejst os frelsens horn i Davids hus” (Luk 1,68-69). Det er Jesus Kristus. Han er vores frelser og befrier.

Lige nu glæder vi os til advent. Vi gør klar til at høre om Johannes Døber, der forbereder Jesu fødsel og baner vejen for Herren. Johannes Døber skulle lære folk ”at kende frelsen” – kende Jesus, som lyser for os i mørket og vil lede os ind på fredens vej. Og med Guds ord som et lys på vores livsvej vil vi møde Jesus som vores tilflugtssted.

Billetten til himlen er sikret. Det sørgede Jesus for. Helt uden vores opbakning og fan-horn. Han alene er vores sejr!

Klummen er bragt til Tro & Mission og skrevet af Cecilie Thams Nord Hansen, redaktør af Bibelnøglen og børnesekretær i Bibellæser-Ringen.

CTNH-Klumme-i-TM-11–2023