Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Anmeldelse: Bibelens bønnebog

En bog om bøn, inspireret af Bibelens egen bønnebog: Salmernes bog

Anmeldelse: Bibelens bønnebog

I 1941 skriver Dietrich Bonhoeffer denne lille bog, som nu er genudgivet på dansk.

Med denne bog vil Bonhoeffer inspirere til at bede, og han udfolder i dette lille skrift, hvordan Salmernes bog i Bibelen kan vejlede os i at bede. Både ved at bede salmerne og ved at bruge dem som “modeller” for vores bøn i dag. Det er altså en bog om bøn og ikke en bog med bønner, som jeg ellers må indrømme, at jeg havde forventet, da jeg først fik bogen i hænderne.

Hvis du mangler inspiration til det at bede, så er “Bibelens bønnebog” et godt idékatalog, til at udvide og variere din bøn noget mere. Eller rettere: Bogen viser hvordan at Salmernes bog kan inspirere og udvikle vores bønsliv, med udgangspunkt i Fadervor, som er bønnen Jesus brugte, til at lære sine disciple at bede.

Bonhoeffer er altid interessant

Bogen indeholder en kort biografi om Bonhoeffer, og det er egentlig ærgerligt, at bogen ikke begynder med biografien, for som med resten af Bonhoeffers forfatterskab, så skærper hans liv og ikke mindst henrettelse under 2. Verdenskrig os som læsere, til at læse hans tekster i lyset af et liv med høj grad af integritet og tillid til Gud.

Bonhoeffer er en stærk tænker, og det bærer bogen også præg af, da der er en tendens til at han “teologiserer” over Salmernes bog og Kristus, så det kan være svært at applicere direkte i ens (bøns)liv. Men det til trods er bogen en fin inspiration til Guds-relationens vigtige kommunikations-vej: Bønnen.

“Bibelens bønnebog” er udgivet af Logos (en del af Forlagsgruppen Lohse).
Bogen er på 93 små sider.