Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Anmeldelse: "NT for alle"-serien til både grupper og personlig brug

Bibelen formidlet så det er til at forstå.

Tom Wright (også kendt som N.T. Wright) er en anerkendt engelsk teolog, som har været biskop i den anglikanske kirke og skrevet flere tykke, akademiske bøger om centrale emner i den kristne tro. Og så er han forfatter til bibelstudieserien “Ny Testamente for alle”, der, som titlen antyder, er skrevet for den “almindelige” bibelbruger. Disse hæfter har Prorex forlag oversat til dansk.

Og det skal Prorex have tak for! Serien rammer nemlig ned i et behov for studiehæfter, som gennemgår hele skrifter fra Bibelen, og som kan bruges både i en bibelstudiegruppe og til den personlige bibellæsning. Hæfterne inddeler bibelteksten i mindre afsnit, og så er der 10-13 spørgsmål til hvert afsnit. Det vil i nogle bibelstudiegrupper blive for meget, og her kan man med fordel udvælge de spørgsmål, som man vil være sikker på at nå. Der er ikke deciderede forklaringer til teksten, men nogle steder lægges der op til et spørgsmål med en kortere tekst. Det er altså helt klart gennem spørgsmålene, at man arbejder med teksten. Og det fungerer rigtig godt!

Teksten lukkes op

Wright har brugt den induktive bibelstudiemetode som model for spørgsmålene, hvilket betyder at der  er en blanding af observation af teksten, fortolkning og anvendelse i min hverdag. Der er enkelte af spørgsmålene, som er lidt “fluffy”, men generelt fungerer de rigtig godt, og hjælper til at forstå teksten og sætter gang i refleksioner om den givne tekst.

Jeg har nu brugt flere af hæfterne til min personlige bibellæsning, og har fået åbnet op for elementer i teksterne, som jeg ikke havde set før. Svarene på spørgsmålene noterede jeg i en notesbog, for at fastholde mig selv i mine refleksioner, men det kan man jo gøre som man vil.

I serien findes: