Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Behov for at tænke nyt om bibelbrug

Ny rapport peger på, at der i en ny tid skal tænkes nyt om bibelbrug. Bl.a. et større fokus på kollektiv bibelbrug og nye medier

Behov for at tænke nyt om bibelbrug

”Der er behov for, at vi taler mere om vores brug af Bibelen – både når det går godt, og når støvet samler sig på læderomslaget. Og den snak må meget gerne tages op i det kristne fællesskab”. Ifølge landsleder i Bibellæser-Ringen Lasse Holmgaard Iversen er det en af de konklusioner, som en ny rapport om bibelbrug peger på. Rapporten er blevet til på baggrund af en spørgeundersøgelse, som 11 organisationer gennemførte tidligere på året.

Vi vil gerne have mere bibelbrug!

Der er grundlæggende et stort ønske om mere bibelbrug blandt kristne i de netværk og organisationer, som står bag undersøgelsen. Og det er uanset om man i dag er flittig bibelbruger, eller endnu ikke har fået etableret en god vane med bibelbrug. ”Det er nemlig den gode vane, som mange savner, og jeg ser det som et udtryk for, at man har øje for potentialet i at læse i Bibelen, men at det desværre ikke er nok til, at man så også får åbnet op for den” siger Lasse.

Fremtidens bibelbrug er mere kollektiv

Der er enighed om, at vi må handle på undersøgelsens resultater, og der er flere idéer i omløb. Konkret er der planer om at udvikle et nyt redskab til bibelbrug for børn og familier. Der er også brug for fokus på, hvordan vi kan tale mere om Bibelens tekster i de kristne fællesskaber – fra bibelstudiegruppe-niveau til når vi er samlet på de store konferencer. Og så vil udviklingen af ressourcer til individuel bibelbrug i de kommende år blive med øje for flere forskellige målgrupper – bl.a. dem, som ikke er læsende af den ene eller anden grund.

Vil give relevant hjælp til bibelbrug

”De 11 organisationer, som står bag undersøgelsen, brænder alle for, at Bibelen skal være i spil i menneskers liv, fordi vi er overbeviste om – og har erfaret – at Bibelen er afgørende for den kristnes tro. Vi lavede undersøgelsen fordi vi ønsker at give mere målrettet hjælp til bibelbrug. En hjælp som vi har en klar fornemmelse af, at der er brug for. Derfor er det positivt, at undersøgelsen har vist, at der er mange, som gerne vil bruge Bibelen mere. Men vi har et stort arbejde for os. Ikke kun i at udvikle nye redskaber, men også i at vi lokalt og i familierne begynder at tale mere åbent om det her med bibelbrug. Det behøver ikke være en privatsag, men i høj grad noget vi kan hjælpe hinanden med, og noget vi kan gøre sammen” slutter Lasse Holmgaard Iversen.

Undersøgelsen er foretaget af Evangelisk Luthersk Mission, Indre Mission og Indre Missions Unge, Luthersk Mission og Luthersk Missions Børn og Unge, FrikirkeNet, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, Kristeligt Forbund for Studerende, Evangelisk Luthersk Netværk, Ordet & Israel og Bibellæser-Ringen.

Læs rapporten her.

Læs et resume med rapportens hovedpointer og anbefalinger her.