Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Bibel og musik i kombineres i #SpokenBible

#SpokenBible er oplæsning fra Bibelen og musik i kombination, og er en del af markeringen af Bibellæser-Ringens 50 års jubilæum

Bibel og musik i kombineres i #SpokenBible

”Musik gør noget ved os. Det gør Bibelens ord også. Derfor syntes vi det kunne være interessant at kombinere disse to elementer” siger Lasse Holmgaard Iversen, som er landsleder i Bibellæser-Ringen. Han taler om projektet #SpokenBible, som er lydoptagelser af passager fra Bibelen, som læses op med musik som underlægning – også kaldet spoken word.

Det er gruppen ”Nu vi alligevel er her”, som har lavet musikken og i det hele taget stået for selve produktionen af de indtil videre seks numre. ”Vi er med i dette projekt, fordi vi gerne vil gøre Bibelen kendt for mennesker! Det her er en anden måde at gøre det på, og vi har erfaring for, at man med spoken word når mennesker på en anden måde, end gennem fx oplæsning eller sang” siger Poul Mundbjerg, fra ”Nu vi alligevel er her”. Christian Medom Jensen fortsætter: ”Flere oplever at personlig bibellæsning kan være svært, og at der ligesom er én måde at gøre det på. Med #SpokenBible forsøger vi at give bibellæsning en ny ramme ved at knytte musik til teksterne. På den måde håber vi, at ordene lettere kan høres og budskabet nemmere forstås. Jeg synes i hvert fald det er lykkedes ret fint”.

Det første nummer er oplæsning af Skabelsesberetningen fra 1 Mos 1, og det udkommer 23. april. Resten af numrene vil udkomme løbende i 2016, og være tilgængelige på blr.dk og facebook.com/nuvialligevelerher.

”Nu vil alligevel er her” vil opføre #SpokenBible på Konnekt i Store Bededagsferien og Himmelske Dage i Kristi Himmelfartsferien.