Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Bibelbrug i teenagefamilier – om samtale

Af undersøgelsen om bibelbrug fremgår det, at ca. 90% af teenagerne (13-17 år) taler med andre om emner, der vedrører bibelen og tro

Bibelbrug i teenagefamilier – om samtale

Tendensen i undersøgelsen er, at teenagere i taler mere med hinanden om emner, der vedrører Bibelen og tro, end med forældre og andre voksne. Det er måske ikke overraskende for teenageforældrene… Men det er dog markant, at 18% af de adspurgte teenagere aldrig eller sjældent taler med forældre eller andre voksne om emner, der vedrører Bibelen og tro. De adspurgte kommer nemlig primært fra familier, hvor troen spiller en central rolle.

Familien som ramme for troen

Familien er vigtig for dannelsen af den kristne tro hos teenagere, for dér Bibelen kan udforskes sammen og troen modnes hos teenagerne gennem samtale om det man læser, og ved at vi sammen praktiserer det vi læser om.

Initiativet kan ligge hos både forældre og teenagere, men det er nok vigtigt, at man som forældre viser åbenhed til at tale om disse ting. Og her kan der måske være en vis tilbageholdenhed hos nogen?
For nogle forældre og voksne skyldes denne tilbageholdenhed måske, at de syntes, at de mangler forudsætningerne, for at kunne tale med deres teenagere om Bibelen og tro i det hele taget.

Frimodige forældre

Til jer vil vi gerne slå fast, at der ikke kræves særlige forudsætninger for selve samtalen med teenagerne – ud over det du selv har erfaret fra dit eget liv med Gud. Teenagere efterspørger forbilleder! Og det kan I som forældre sagtens være, selv om teenagerne nok ikke har fanplakater hængende af jer…

Forældres egen tro og eget liv med Gud er altid forudsætning nok, til at kunne tale med teenagerne om emner, der vedrører Bibelen og tro. Opstår der spørgsmål til ting, som man ikke kan svare på, så er det ikke et nederlag, men en mulighed for sammen at undersøge, hvad svaret kan være.

Støt nu