Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Bibelen og levet liv

Sammenhæng mellem at læse i Bibelen og det liv vi lever, giver ikke sig selv, viser rapport om bibelbrug

Bibelen og levet liv

Først og fremmest ønsker vi i Bibellæser-Ringen, at fortroligheden med Bibelen og dens budskab forstærkes gennem bibelbrug. Formålet med bibelbrug er dog flerstrenget. Bibelens budskab skal ikke blot tilegnes med hovedet som viden, men må først af alt påvirke vores hverdagsliv. Bibelens hovedperson, Kristus, kalder til stadighed på, at vi indretter vores liv i hverdagen efter hans forbillede. Bibelen må altså omsættes i praksis. Den må få ben at gå på.

Biblen i hverdagen

Oplever bibelbrugere så også, at Bibelen betyder noget i hverdagen?
I hvor høj grad synes bibelbrugere, at Bibelen kan forbindes til hverdagen?

I ”Rapport fra undersøgelse om bibelbrug” fra efteråret 2016 fremgår det, at 88% oplever, at Bibelen betyder noget i hverdagen. Det fremgår ikke hvad Bibelen betyder i respondenternes hverdag, men for er der en erfaret sammenhæng mellem bibelbrug og hverdag. Bibelen er vedkommende og relevant – også i dag.

Livsnær – for de fleste

Sammenholdt med et andet – for os positivt overraskende – resultat, som viser, at over 2/3 af respondenterne svarer “nej” til, at det er svært at forbinde Bibelen til hverdagen, kan man umiddelbart slå fast, at Bibelen er livsnær for mange bibelbrugere. Man kan overveje om det hænger sammen med det faktum, som undersøgelsen også viser, at jo mere man bruger Bibelen desto større er udbyttet.

Bibelens ligefremme forbindelse til hverdagen opleves dog langt fra af alle. Det er en udfordring for fleres Bibelbrug (21%), at Bibelen ikke er let at forbinde til hverdagen. Denne gruppe må vi også have i tankerne når vi fortsat vil opmuntre og inspirere til bibelbrug – både i de kristne fællesskaber og i personlige relationer.

Støt nu