Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Bibelens trøst er mere end opmuntrende oneliners

Usikkerhed og frustration fylder let vore tanker i en tid, hvor vi utålmodigt venter på, at vi kommer igennem corona-pandemien

Bibelens trøst er mere end opmuntrende oneliners

Frygt for at blive smittet med covid-19. Ensomhed pga forsamlingsforbud. Usikkerhed om de økonomiske og samfundsmæssige konsekvenser.

Når tingene er svære, kan det være en god idé at søge trøst og opmuntring i Bibelen, for den rummer mange opmuntrende og tryghedsgivende ord.
Det er fx vers som:
Sl 40,1-3: Jeg satte alt mit håb til Herren, og han bøjede sig ned til mig og hørte mit råb om hjælp; han trak mig op af undergangens grav, op af slam og dynd; han satte min fod på klippen, så jeg stod fast.
Eller Matt 11,28: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile.

Niveau 1-trøst

Skal vi sige det lidt forsimplet, så giver disse ord trøst på linje med andre kloge ord, som er blevet sagt igennem tiderne, og som egner sig godt til at blive sat på køleskabsmagneter:-)
Det giver opmuntring i situationen, men mange af os glemmer dem let, når vi igen bliver overvældet af corona-pandemiens altoverskyggende virkelighed. Man kunne kalde det Bibelens ”niveau 1-trøst”.

Men der er også ”niveau 2-trøst”.
Denne trøst viser sig, når vi trænger ned i Bibelens sammenhængende historie og binder Bibelens opmuntrende oneliners sammen. For selv om Bibelen består af 66 forskellige bøger, så har den en samlet fortælling, som handler om hvordan Gud agerer i verden fra skabelse til nyskabelse.

En samlet fortælling om Guds indgriben

Bibelens samlede og større fortælling opdager vi, når vi læser større sammenhænge i Bibelen, og måske endda fortløbende.
Men uanset om man læser fra ende til anden eller oneliners hist og her, så er nøglen til ”niveau 2-trøst”, at lade den samlede fortælling Bibelen fortæller, være det fundament man står på, når tingene bliver svære, fordi den viser Guds omsorg og trofasthed mod mennesker, og giver ”niveau 1-trøsteordene” endnu mere substans.

På den måde bliver jeg en del af en større historie, som overgår corona, fordi den handler om noget mere grundlæggende: Guds ageren i verden fra skabelse til nyskabelse.