Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Bibellæsning er også for børn

I størstedelen af Bibellæser-Ringens 50 år, har der også være hjælp og inspiration til børn

Bibellæsning er også for børn

I de første år lavede Bibellæser-Ringen kun materiale til voksne, men i 1972 udkom Juniornøglen, som siden blev erstattet af God Start og Nu på Vej, som blev oversat fra engelsk til dansk. I 2000 ansatte man Cecilie Thams Nord Hansen, fordi man nu selv ville lave en læseplan for juniorer. Det blev til Stifinder. Og hvad er der så sket siden?

”Det er især når det gælder layout, der har været en udvikling. Vi prøver hele tiden at være opmærksom på målgruppen, og da vi 2013 skiftede Stifinder ud med U13, kom Agent Får med, som en bevidst “drengeting”. Indholdsmæssigt har vi stadig fokus på det centrale budskab, men uden at det bliver ensformigt. Vi læser derfor mest hele evangelier og mange hele breve, for ikke at fravælge og sortere i indholdet.”

Bibelen for børn
Nogle vil mene, at Bibelen mest er voksenlæsning. Så hvorfor lave læseplaner til børn?
”Bibelens budskab er ikke kun for voksne. Derfor ønsker Bibellæser-Ringen at give børn og juniorer mulighed for selv at gå på opdagelse i Bibelens verden. De er jo fremtidens voksne, og ligesom voksne præges de af det de læser, hører, ser og beskæftiger sig med”, siger Cecilie.
Som forældre har man ansvar, som det er vigtigt at være opmærksom på. ”Noget af det bedste, vi kan give vores børn, er hjælp og støtte til at læse i Bibelen. På den måde er U13 ikke bare en hjælp til juniorerne. Forældrene får med U13 også hjælp til at tage deres ansvar op”.

Lasse Stifinders mor
Man kan vist godt kalde Cecilie for Lasse Stifinders mor, så vi slutter af med at spørge, om hun er tilfreds med den måde han opfører sig på i U13?
”Ja da. Jeg synes, han har god humor. Jeg ved ikke, hvor han får det fra…”

Læs mere om U13 her.

Støt nu