Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Bibelnøglen åbner Bibelen

Bibelnøglen har hjulpet Markus og Laura til at få både struktur og udbytte af Bibelen

Bibelnøglen åbner Bibelen

“Vi vil gerne lære Gud og Biblen bedre at kende. Vi tror på, at det er vigtigt og sundt at få opbygget en god vane, i at hive biblen frem dagligt.” Sådan siger Markus og Laura fra Nexø, når de skal svare på hvorfor de i det hele taget synes, det er vigtigt at læse i Bibelen.

Nemmere når man er to

“Vi har læst sammen det sidste års tid. Indtil nu har Laura har sendt billede til mig af dagens afsnit fra Bibelnøglen. Derefter læser vi bibelteksten, og den dertil tilhørende forklaring og refleksion”, fortæller Markus Krak og fortsætter: “Det kan ofte være svært at få læst, når man læser alene. Vi har erfaret, at det gør det langt nemmere og mere givende at læse 2 sammen. Når man ser forskelligt på teksten, er det med til at give flere vinkler og god dialog.”

“Når vi begge er færdige med at læse”, fortsætter Markus, “så skriver vi sammen om, hvad vi har fået ud af det. Det kan være spørgsmål og ting vi undrer os over, og hvorfor og hvordan det er hverdagsrelevant.”

Nogle gange mødes Markus og Laura også fysisk. Deres erfaring er, at det giver mulighed for en en mere dybdegående gennemgang af bibelteksten. “Men det fungerer også super godt online, og kan klart anbefales i en travl hverdag” siger Markus med et glimt i øjet.

Bibelnøglen gør det nemmere

Men hvad er det Bibelnøglen kan? Til det spørgsmål, svarer Laura: “For det første, så er det befriende at vi får teksten givet. Det gør det nemmere at få læst sammen. Dernæst fungerer det super godt med tilhørende forklaring og refleksion, i og med bibelteksten ofte kan være svær at forstå. Det giver nogle nye vinkler på teksten.”

****

Bibelnøglen er en bibellæseplan som Bibellæser-Ringen har udgiver. Tusindvis af mennesker har siden 1967 fået hjælp til regelmæssigt, systematisk og grundig bibellæsning ved hjælp af Bibelnøglen. Du kan købe et abonnement her.