Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Bibelundervisning - på vej til at blive mere populært? Eller kun for nørder?

Vi oplever at efterspørgslen på bibelundervisning er voksende. Men det er stadig begrænset, hvad det fylder i programmerne

Bibelundervisning - på vej til at blive mere populært? Eller kun for nørder?

I de senere år, syntes jeg at have sporet en større efterspørgsel på bibelundervisning. Altså at vi mødes i missionshuset, på en lejr eller et undervisningsforløb i kirken, hvor vi læser Bibelens tekster og går i dybden med hvad de betyder.

Det er ikke en voldsom markant tendens. Måske er det i virkeligheden de sidste “bibelundervisnings-entusiaster” der er begyndt at tale lidt højere? Men det er i hvert fald min oplevelse, at der er flere, som efterspørger det, selv om det endnu ikke fylder voldsomt meget i programmerne rundt om i lokale fællesskaber. Og efterspørgslen er heller ikke så stor, at det ikke kan lade sig gøre for bibelundervisere at følge med…

Rugbrød til troen

Men hvorfor er bibelundervisning godt? Og hvorfor er der nogen som efterspørger eller ligefrem savner det?

Svaret ligger ligefor: Bibelundervisning er godt, fordi det hjælper os i direkte forbindelse med Guds ord. Det kan dog opleves lidt tungt. Måske også fjernt fra vores 2020-virkelighed. Det behøver ikke nødvendigvis være grund nok til at man dropper det. Det er lidt ligesom med rugbrød: Det er ikke lige så lækkert som kage – men det mætter længere og giver kroppen noget at arbejde med. Og jeg tror at det lige præcis er dét, som flere mærker, når bibelundervisning ikke er på programmet særlig ofte; noget af det som både udfordrer og styrker troen mangler nemlig.

…og så er det altså vigtigt at sige, at bibelundervisning ikke behøver være fjernt fra en 2020-virkelighed. Hvis I som lokalt fællesskab udfordrer en bibelunderviser til at forbinde det I skal læse til vores liv og hverdag i dag, så er jeg sikker på, at vedkommende vil tage den udfordring positivt op.

Kender I Ingolf?

Bibellæser-Ringen arbejder primært med at lave redskaber til bibelbrug. Men vi ved at bibelbrug for de færreste opstår ud af det blå. Derfor har vi en række bibelinspiratorer tilknyttet. Det er frivillige bibelundervisere, som I som lokale fællesskaber kan bestille til at komme og levere netop bibelundervisning.

I finder navne og kontaktoplysninger her.

En af dem er Ingolf Henoch Pedersen, som har flere årtiers erfaring som bibelunderviser. Han tilbyder at komme fx to-fire aftener og lede jer gennem hele skrifter eller større afsnit i Bibelen, eller han kan undervise til en undervisningsdag.

Overvej om der skal mere bibelundervisning på programmet i din kirke eller missionshus!