Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Biskop læser dagligt to sider i Bibelen

Steen Skovsgaard er biskop over Lolland-Falster stift og flittig bibellæser. Men hvor har han de gode vaner fra?

Biskop læser dagligt to sider i Bibelen

Hvordan bruger du Bibelen i dit eget liv?

Jeg læser dagligt to sider i Bibelen i en fortløbende læsning. Det har jeg gjort i mange år. Det var biskop Henrik Christiansen fra Aalborg, som i et radiointerview anbefalede en sådan daglig læsning. Så ville man komme igennem hele Bibelen på 3 år. På den måde har jeg nu været igennem Bibelen mange gange, og det har jeg været glad for. Det er godt at have nogle friske bibelord syngende i sjælen fra morgenen af, og mange gange har jeg oplevet, at jeg i sjælesorgssamtaler netop har kunnet øse af morgenens læsning.

Hvad er din fornemmelse af den personlige bibellæsning blandt folkekirkens medlemmer?

Jeg tror desværre ikke, at Bibelen bliver læst særlig meget. Men jeg glæder mig over, at der er så mange forskellige bibelhistorier på markedet. For de bliver læst mere end selve Bibelen. På den måde bliver mange af de store historier holdt levende.

Det er advent og vi er på vej mod jul. Kan vi bruge Bibelen til at komme i julestemning?

Vi kan i hvert fald bruge Bibelen til at fortælle, hvorfor vi fejrer jul. Og så kan vi måske også finde Bibelen frem i familien juleaften. Det var en tradition, som vi brugte i mit barndomshjem, og som i høj grad satte os i julestemning. Når træet var tændt, og vi alle var kommet ind i stuen og beundrede træet, så satte vi os rundt omkring i stuen. Inden vi skulle danse om juletræet, satte min far sig på en stol ved siden af juletræet, fandt Bibelen frem og læste juleevangeliet højt for os. Det havde vi jo ellers hørt i kirken, men nu skulle det læses denne særlige aften endnu engang. Så bad han en bøn for familien, for julen osv. – og vi sluttede med Fadervor. Det er naturligvis en tradition, som jeg har ført videre, og som efter min mening giver den helt rigtige stille, alvorlige, varme, trygge og glade julestemning.