Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Børn og bibellæsning

Bibelen er skrevet på et til tider svært og kringlet sprog, så hvordan kan vi hjælpe børn i gang med at læse i den?

Børn og bibellæsning

Måske er du en af dem, som er vokset op med bibellæsning i dit barndomhjem, og som på et tidspunkt syntes at det blev lidt for anstrengt.
Nu er du så selv blevet forælder, og vil gerne lære dine børn at læse i Bibelen, men frygter at “proppe det ned i halsen på dem”.
Her er tre gode råd til dig:

 1. Begynd i familien
  Allerede før dit barn kan læse selv, kan Bibelen bringes i spil i børnenes liv, ved at man holder andagt i familien. Læs højt fra en børnebibel, og inddrag børnene ved at I alle sammen siger hvad der undrer/glæder/overrasker jer i det I har læst.
  Vær også tydelig omkring, at du selv læser i Bibelen (hvis du altså gør det!), for betyder det ikke noget for dig, kommer dit barn heller ikke til at se meningen i, at det skal betyde noget for hende/ham.
 2. Tag udgangspunkt i barnet.
  Når dit barn er blevet lidt større, er der flere muligheder: Er dit barn interesseret i at læse, så læs sammen med barnet. Vil barnet helst læse selv, så bestil et abonnement på læseplanen U13, som passer til de 10-13 årige. Er det musik som fænger, så kan bibelske sange være begyndelsen på at lære Bibelen at kende indefra. Er det en aktiv krudtugle du har, så kan det være at det skal leges ind, fx ved at bygge Noas ark i lego, gør dukkerne til Adam og Eva eller lege indtagelsen af Jeriko, lavet i papkasser.
 3. Bak hinanden op
  Det er altid godt, når mor og far er enige om hvordan der skal opdrages – også når det gælder trosliv. Derfor er det godt hvis både mor og far kan komme på banen, og fortælle om tro og Bibel. Det kan også være, at bedsteforældre, faddere eller andre skal bringes på banen, så barnet får nogle åndelige forbilleder. De kan få afgørende betydning på sigt!

Prøv jer frem! Og vær ikke tilbageholdende, selv om du måske ikke selv er så vild med at læse. Der er masser af måder, hvorpå du kan vise dine børn, at troen er vigtig, og at Bibelen er noget vi sætter højt.

Guds fred, Lasse Holmgaard Iversen – landsleder i Bibellæser-Ringen

U13 er en bibellæseplan for børn fra 10 til 13 år, som giver hjælp til at forstå Bibelen bedre, for de to figurer Lasse Stifinder og Agent Får er ikke bange for at stille de dumme spørgsmål, og gå i dybden for at finde svar på Bibelens mysterier.
Og så er 
U13 også sjove opgaver og aktiviteter!
Læs mere og bestil her.