Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Corona gav tid til at afprøve ”Hæng ud med Gud”

Hjemsendelse fra skole og arbejde gav familien Holdensen anledning til at afprøve ”Hæng ud med Gud”

Familien Holdensen fra Aalborg har valgt at bruge den ekstra tid, som hjemsendelse fra skole og arbejde har givet familien, til at afprøve en ny vane ifm morgenmaden.

”Da vi sad og spiste morgenmad fredag morgen, efter at der onsdag aften havde været pressemøde om hjemsendelse, fik vi idéen at læse i HUG mens vi spiste. Nu havde vi pludselig rigtig god tid til at sidde sammen ved morgenbordet, da vi jo selv kan bestemme hvornår hjemmeskoledagen begynder. Vi tænkte det kunne være godt at få fyldt noget bibelord på, inden vi fik fyldt alt muligt andet på i dagens løb” fortæller Elisabeth, som er mor i familien. ”Vi oplever at vi får nogle gode snakke om teksterne og spørgsmålene og lillebror på 5 er glad for at der altid er et spørgsmål direkte til ham”.

Andagt i familien

”Vi havde tidligere en fast vane med at læse i Bibelen sammen dagligt. Vi læste et stykke fra en børnebibel hver aften, men i forbindelse med et flyt, fortsatte vi ikke med dette, fordi vi havde været igennem alle de tre børns børnebibler, og de to ældstes flere gange” siger Elisabeth ærligt. Mange genkender sikkert, at en ændring i hverdagen ofte kan betyde at vaner også ændres.
”Da ”Hæng ud med Gud” udkom, tænkte vi, det måske kunne være noget for os, men kom ikke rigtig i gang. Men nu var anledningen der!”

Popcorn-bøn

Udover at læse sammen og tale om det de læser, beder familien Holdensen også sammen. ”Vi beder nogle gange popcorn-bøn i forlængelse af den skrevne bøn i HUG, hvor alle kan bede en kort bøn på skift, om det der lige fylder for os”.

Den gode vane er opstået fordi der blev mere tid – men hvad med fremtiden? ”Nu har vi været i gang i to uger og kan mærke det er ved at blive en god vane for os. Vi håber vi kan holde fast i det, når det bliver almindelig hverdag igen, og klokken ringer ind til første time på børnenes skole”.

Læs mere om ”Hæng ud med Gud” her.