Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Det mest meningsfulde, der findes

At skabe begejstring og glæde over Bibelen er noget af det mest meningsfulde, jeg kan forestille mig. Derfor ser jeg det som et stort privilegium at skulle arbejde for at virkeliggøre netop denne vision som landsleder i Bibellæser-Ringen.

Det mest meningsfulde, der findes

Af Landsleder Hakon Christensen

Jeg hedder Hakon Christensen og bor i Hillerød sammen med Ulla, min hustru som er lærer. Vi har tre voksne børn. Bibelen er en del af vores hverdag. Vi oplever den som en uundværlig resurse ugen igennem.

Min egen begejstring og glæde over Bibelen skyldes først og fremmest en overbevisning om, at Bibelen er Guds ord, og en erfaring af at han selv træder mig nær igennem Bibelens ord. Bibelen er simpelthen levende på en måde, jeg har svært ved at forklare.

Personligt fik jeg min første bibel, da jeg som 11-årig havde været 40 gange i den lokale juniorkreds i missionshuset i Græsted. Jeg skulle på lejr om sommeren, og jeg ville gerne have min egen bibel med. Men jeg vidste ikke, om jeg nåede at få den inden sommerferien. Det gjorde jeg. Men jeg er den dag i dag usikker på, om jeg vitterlig havde nået de 40 gange, eller om en af lederne (min egen kusine) snød en lille smule på målstregen, fordi hun syntes, jeg skulle have mit ønske opfyldt?

Bibellæser-Ringen havde dengang et hæfte som hed Juniornøglen. Det blev min første ”nøgle” til at få åbnet for Bibelens budskab. Sådanne ”nøgler” har jeg brugt i mange forskellige afskygninger lige siden. Forskellige livsfaser og -opgaver har ført mig til forskellige ”nøgler”. De har haft det til fælles, at de har åbnet Bibelens ord for mig. Når det skete, så mødte jeg Jesus!

Guds ord lyser

Jeg synes, Bibellæser-Ringen har et flot logo. Hvis du er i tvivl, så sæt dig et roligt sted og betragt det i 5 minutter. Logoet er den stiliserede olielampe. Læg mærke til, at flammen aldrig går ud … Det er fordi, lampen illustrerer ordene fra Salme 119,105: ”Dine ord er en lygte for min fod og et lys på min sti”. Guds ord lyser altid. Og lyset er Jesus. Det Nye Testamente fortæller os, at han ”er verdens lys” (Joh 8,12).

Men mange oplever det, som om lygten ikke er tændt. Bibellæsning giver ligesom ikke noget. Ordene er med få undtagelser lukket land.

Sådan havde den etiopiske hofmand det i Apostlenes Gerninger 8. Han sad og læste Esajas 53, og så kom apostlen Filip forbi og spurgte: ”Forstår du også det, du læser? Han svarede: ”Hvordan skal jeg kunne det, når der ikke er nogen, der vejleder mig?” Og så blev Filip ”nøglen”, redskabet, det tændte lygten, og etiopieren mødte Jesus og blev frelst.

Længe leve bibelglæden

Apostlenes tid er forbi men den tjeneste, som Filip stod i på vejen mellem Jerusalem og Gaza, illustrerer meget godt, hvad jeg tænker om Bibellæser-Ringens mission her ved indgangen til min landslederopgave. Vi skal vedligeholde og udvikle gode, sunde og tidssvarende ”Filip-nøgler”. Det er redskaber, der åbner Bibelen for mennesker i 2022, så Bibelens ord både forstås, modtages og efterleves.

Lykkes vi med det, tror jeg Bibellæser-Ringen fortsat vil være en lille, men uhyre vigtig, brik i det store kirkelige landskab. Andre arbejder med på samme vision, men så langt jeg kan se, er det en gave til kirkelivet i Danmark, at Bibellæser-Ringen på en særlig måde – og kontinuerligt – sætter fokus på den regelmæssige bibelbrug og udvikler ressourcer, der kan understøtte dette.

Længe leve – bibelglæden!

Stor tak til jer, som beder for Bibellæser-Ringens arbejde. Det har vi brug for. For min egen del – bed om, at Gud vil give mig både kreativitet, dygtighed og åndeligt klarsyn i dagligdagen. På forhånd tak!