Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En anden vinkel på Bibelen

En skare af teologisk uddannede konservative læser Bibelen sammen med radioprogrammet Jeppesens Bibelskole

En anden vinkel på Bibelen

Den nye blog, 1AndenVinkel, ønsker at deltage i den reelle debat, som Jeppesens Bibelskole på Radio24syv har sat for dagen.
“Bloggen er opstået i glæde over, at Bibelen bliver læst, gransket og søgt forstået. Der er en ambition
om at være en anden vinkel, som radioprogrammets lyttere kan anvende for at få en nutidig, konservativ udlægning og fortolkning af bibelen – krydret af bloggernes individuelle erfaringer, holdninger og sprog fra forskellige kirkelige miljøer i Danmark” fortæller Simon Blix Nielsen, som er teologistuderende på Menighedsfakultetet og initiativtager til bloggen.

Formålet er at give lyttere en anden vinkel på Bibelen, som modsat Jeppesens Bibelskole er nuanceret af religiøse og teologiske bånd. Der er omtrent 40 studerende og færdiguddannede teologer, som hver dag klar vil kommentere på Rasmus Ugilts’ og Michael Jeppesens læsning og udlægning af Bibelen”, fortæller Simon.

Bibellæser-Ringen som sponsor
“Både Jeppesens Bibelskole og 1andenvinkel syntes vi er et rigtig godt initiativ, som vi gerne vil understøtte. Derfor har Bibellæser-Ringen også valgt at sponsorere 1andenvinkel” fortæller Lasse Holmgaard Iversen, som er landsleder i Bibellæser-Ringen. “Man kan ikke andet end blive begejstret over, at teologistuderende arbejder konkret med bibelformidling og -forståelse til vores samtid. Det bliver man ganske enkelt en bedre teolog af”.

Alle bloggerne anser Bibelen som et faktuelt og autoritativt skrift, og de ønsker at udbrede bibelkundskaben i Danmark – ligesom Jeppesens Bibelskole. Bloggen er dermed ikke en kritik af Jeppesens Bibelskole, selv om man dog vil forholde sig kritisk til, hvad de siger.

Følg www.1andenvinkel.com og lyt til podcasts fra Jeppesens Bibelskole her.

Opdatering d.22. november 2016: 1andenvinkel.com er desværre blevet nedlagt, da der ikke længere var nok skribenter til at løfte opgaven.