Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En maraton åbnede Bibelen for Natalie

Det lange, seje træk var det, som åbnede Bibelens sammenhæng op for Natalie

En maraton åbnede Bibelen for Natalie

Natalie Sørensen går på Det kristne Gymnasium (KG) i Ringkøbing, hvor hun løber halv-maraton. Dog ikke den slags som giver ømme ben, men den slags, som giver større kendskab til Bibelen. Det er nemlig bibel-halvmaraton det drejser sig om.

Så mere af Gud

“Jeg fik en god oplevelse med første bibelmaraton, som var en gennemlæsning af Det ny Testamente. Det gik op for mig hvor spændende, indholdsrig og fantastisk en bog Biblen er” fortæller Natalie. “Den bliver ikke fortolket af andre når man læser teksten selv, og derfor finder man selv ud af hvem Gud er. I andagter osv. hører man oftest de tekster, som fortæller hvor kærlig Gud er. Ved at læse Biblen selv, er det også gået op for mig hvor retfærdig Gud er. Simpelthen fordi jeg læste tekster jeg aldrig før har læst”.

Konkret afvikler man en bibel-halvmaraton ved at man får udleveret en plan, hvor der hver dag står, hvilke kapitler man skal læse. Derudover mødes de på KG hver anden uge i en time til Pitstop, hvor der gives en introduktion til det, som skal læses den kommende periode. man læser sammen for dagens læsning, og så er der tid til spørgsmål.
Det sidste kapitel i maratonen læser man sammen, og så fejrer man, at målet er nået, med at spise othello-lagkage!

Vil blive ved med at læse

“Mit bibellæseri stoppede efter den første halvmaraton. Bl.a. fordi jeg flyttede, og havde gang i en masse ting – men det er jo bare dårlige undskyldninger… Jeg tror det var svært at læse videre uden en plan, så når vi er færdige med den halvmaraton i Det gamle Testamente, som vi er i gang med nu, vil jeg lave en plan selv, eller finde en plan, som holder mig i gang. Ellers kommer jeg nok bare til at se et afsnit mere af min serie eller andre ting…” er Natalies refleksion på hvilke erfaringer det har givet hende, at læse en halvmaraton.

“Halvmaraton’erne har givet mig større lyst til at læse i Bibelen, og jeg har fået et overblik over den, så den er mere tilgængelig nu”.

Læs hvordan du selv kan følge en bibel-halvmaraton her.