Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

En særlig faste

”Er der noget af faste fra?” kan man spørge sig selv i en corona-tid

En særlig faste

Vi tager snart hul på fasten. Dén periode i kirkeåret fra Askeonsdag (d.17. februar) til Påskedag (4. april), som leder op til påsken og som traditionelt har været en anledning til, at der er noget man lader være med at gøre – fx tjekke Facebook, spise kage eller noget andet – for at rette ens fokus ind på livet med Gud.
Ved at faste fra noget, får jeg givet tid og opmærksomhed, som kan bruges til at styrke min relation til Gud. Og det kan forberede mig til påsken, hvor jeg tager imod Jesus som den døde og opstandne frelser.

I år kan man næsten få den tanke, at vi da allerede har fastet længe. Corona-tiden har betydet, at vi allerede har skruet ned for mange ting og fået mere tid derhjemme. For nogen har det givet tid til at gøre det, som man ikke ellers får gjort. For andre har det handlet om at få hverdagen til at fungere som ”indespærret” familie.
Men uanset hvordan corona-tiden har været for dig, så er fasten en anledning til at fokusere og blive klar. Klar til påske. Men måske også klar til at vi forhåbentlig begynder at kunne vende tilbage til hverdagen, som vi kender den fra før, der var noget, der hed corona.

Hvad har du lært?

Jeg vil opfordre dig til at gøre to ting:

  1. Prioritér tid med Gud. Det kan være ved at læse det samme skrift i Bibelen hver dag i fasten; gå en ”bede-tur”; afprøve disse Jesus-meditationer eller noget andet, som giver dig tid med Gud.
  2. Reflektér over hvad den sidste tid har betydet for dig og dit trosliv.
    Var mere tid derhjemme, det som fik dig til at prioritere mere tid med Gud? Har fællesskabet med andre kristne været et afsavn eller en fordel? Hvad har du lært om dig selv og din tro i løbet af sidste års tid?

Lad ikke muligheden for at styrke relationen til Gud gå til spilde.
Brug den tid du får givet godt – uanset om det er fem minutter dagligt eller en time.

God faste!
Lasse Holmgaard Iversen
Landsleder i Bibellæser-Ringen