Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Erfaringer med "Bibelen på et år"

I 2016 satte jeg mig for at læse Bibelen på et år. Hvad har jeg så lært, nu hvor læsningen er færdig?

Erfaringer med "Bibelen på et år"

For et år siden bestemte jeg mig for, at det var på tide, at jeg fik læst hele Bibelen. Og det var ikke bare fordi, at jeg er ansat i BIBELlæser-Ringen eller fordi jeg er teolog. Men fordi jeg tænker, at jeg som kristen gerne vil kende hele Bibelen, fordi jeg mener og har erfaret, at Guds ord har noget at sige til mig i sin helhed.

Jeg brugte “Bibelen på et år“, hvor man læser fire forskellige steder hver dag.
Og hvad fik jeg så ud af det?

Udbytte

  1. Overblik over Bibelen
    Det har været en god hjælpe at læse Mosebøgerne i rækkefølge, for selv om de til tider er ret tunge, så er de også grundlæggende for at forstå Det gamle Testamente. Jeg har også fået mere idé om, hvor jeg skal lede, når jeg vil finde ud af hvad Bibelen siger om forskellige temaer, personer og begivenheder.
  2. Undren over Gud
    Bibelen rummer så meget forskellig slags litteratur og så stort et persongalleri, som flere gange har fået mig til at undre mig over, at det kan være den samme Gud, som står bag. Fx har Samson fra Dommerbogen virkelig gjort det klart for mig, at det ikke kun er “de pæne og fromme”, som Gud bruger i sin misison. Og Ordsprogenes Bog har vist mig, at Gud ønsker at give hjælp og vejledning til helt almindelige menneskeliv som mit eget.
  3. Et ønske om at komme i dybden
    Når man læser ca fire kapitler om dagen, fra fire forskellige steder i Bibelen, kommer man selvsagt ikke i dybden med det man læser. Men jeg har fået et ønske om at komme mere i dybden fremadrettet, og har lyst til i det nye år at bruge mere tid på refleksion end på læsning – og gerne med en form for forklaringer til at hjælpe mig på vej.

Anbefaling

Om jeg vil gøre det igen? Ja, det tror jeg ret sikkert at jeg vil. Måske vil jeg tage mig bedre tid til det, og strække læsningen over 1½-2 år, men jeg er sikker på, at der ligger mere velsignelse og venter på mig, i denne læsemåde.

Vil jeg anbefale det? Ja – helt sikkert! Men jeg tror at man skal overveje hvordan man vil gøre det.
For dem, som gerne vil have lidt konkurrence ind over deres læsning, kan “Bibelen på et år” eller “Læs hele Bibelen” være en god hjælp. Er man til det mere refleksive, kan de samme læseplaner bruges, men så vil jeg anbefale at fordele læsningen over to år.
Er man mere til at tage det i mindre bidder, er et abonnement på Bibelnøglen nok en bedre idé, da du dér spreder læsningen over otte år.

God fornøjelse med din bibelbrug i 2017!
Lasse Holmgaard Iversen
Landsleder