Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Får man en Bibel med i isolationscelle?

Bibelvers du kan udenad, kan blive en vigtig livsline

Får man en Bibel med i isolationscelle?

“Husk dine bibelvers! Det blev min bibel i fængslet” sagde den iranske kvinde, i sin beretning om forholdene for kristne i Iran. Hun var blevet fængslet, fordi hun var leder i en husmenighed, og i 25 dage sad hun i isolationscelle. “Jeg vidste ikke hvornår det var nat eller dag, og var ved at blive skør. Så jeg begyndte at skrive de bibelvers jeg kunne huske på væggene”.

Det var hjerteskærende at lytte til kvindes beretning. Pludselig var den forfulgte kirke ikke bare noget jeg hørte om, men et konkret menneske. Og hendes opfordring til at lære bibelvers udenad fik mig ikke til at sukke, som jeg gjorde den gang præsten sagde det samme til konfirmationsforberedelsen…

Der er ikke den store risiko for, at jeg ryger i isolationsfængsel i Danmark, fordi jeg er kristen, men der er andre tidspunkter i livet, hvor det kan være godt at kunne et bibelvers eller to udenad. Fx når man skal give en anden et trøstende ord. Eller når man selv er udfordret af svære ting i livet. Mange svagtseende fortæller, at de bibelvers, som har sat sig på rygraden, bliver særligt vigtige for dem, når de ikke længere kan læse dem i deres bibel.

Overvej om du skulle prøve at lære nogle bibelvers udenad. Og man behøver ikke have klæbehjerne, for at det kan lade sig gøre. Læs mere om hvordan du helt konkret kan gøre her.

Guds fred,
Lasse Holmgaard Iversen
Landsleder i Bibellæser-Ringen