Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Får mere ud af bibellæsning med BibelTid

"Forskellige personer, lægger mærke til forskellige ting i en bibeltekst" erfarede Signe, efter at have brugt BibelTid til sin bibellæsning

Får mere ud af bibellæsning med BibelTid

Signe Langdahl er 21 år, og er elev på Kristeligt Forbund for Studerendes ledertræningscenter, og har brugt BibelTid siden lanceringen i efteråret.

“Jeg er glad for BibelTid, fordi det betyder, at jeg altid har Bibel og læseplan med mig. Så kan jeg læse i Bibelen de steder, hvor jeg alligevel ville bruge min mobil til at slå tiden ihjel – f.eks. i bussen”.

Signe og hendes kæreste Andreas bor langt fra hinanden, men det forhindrer dem ikke i at læse i Bibelen sammen: “Vi har brugt ”læs sammen”-funktionen i BibelTid, til at læse Bibelen sammen, når vi ikke har kunnet være sammen i hverdagene. Vi valgte en  læseplan vi begge syntes var spændende, og så læste vi dagligt et stykke, og skrev en kommentar om, hvad vi havde fået ud af teksten, og så delte vi evt. spørgsmål til teksten, som vi kunne hjælpe hinanden med at finde svarene på. Det var dejligt at vi kunne læse i Bibelen sammen på den måde, selv om vi ikke så hinanden”.

Motiverer og giver dybde
Signe har oplevet, at den sociale dimension i BibelTid har en række fordele: “I en travl hverdag kan bibellæsningen desværre hurtigt blive glemt, og derfor synes jeg det er rart at kunne mindehinanden om at få læst. Når Andreas havde læst dagens bibeltekst, og kommenteret på den, fik jeg en notifikation på mobilen, og derved en påmindelse om at få læst. Det hjalp mig til at huske og prioritere bibellæsningen.

[payment_pre project=”82″ title=”Vil du hjælpe? Støt BibelTid!”]

 

Fordi vi er forskellige som personer, lægger vi også mærke til forskellige ting i en bibeltekst. Det gør det meget berigende at læse sammen med andre, fordi man får helt andre ting ud af teksten, end man ville hvis man havde læst selv. Det er som når Paulus siger: “Så at I sammen med alle de hellige får styrke til at fatte hvor stor bredden og længden og højden og dybden er (Ef 3,18)”.
Når man læser sammen med en anden, har jeg også oplevet, at jeg læser teksten mere grundigt, og reflekterer over den på en anden måde, end når jeg læser selv. Simpelthen fordi jeg bagefter skal skrive hvad jeg får ud af teksten.

Fleksibel bibellæsning
Med BibelTid kan man læse sammen, men det er ikke nødvendigt at man har tid på samme tidspunkt. På den måde er den fælles bibellæsning lige så fleksibel, som når jeg læser alene.”

Vil du give hjælp til, at Signe og andre kan bevare et fleksibelt bibellæser-værktøj? Så støt os med en gave til BibelTid.