Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Farmor var bibelhjælper

En bibelhjælper er en person, som hjælper andre til at læse i Bibelen. Thomas' bibelhjælper var hans farmor. Vil du være bibelhjælper?

Farmor var bibelhjælper

Thomas Nedergaard er nyuddannet teolog, og hans interesse for Bibelen blev hjulpet på vej fra han var barn:
”Helt siden jeg var helt lille, har jeg haft en stor interesse for de bibelske fortællinger. Det opdagede min farmor! Et år til jul, gav hun mig en Bibel. Den blev jeg glad for. Bag i den var der en læseplan, som kunne følge mig på vej. Jeg begav mig straks igang med den og læste hver aften, inden jeg gik i seng. Det havde jeg lært af mine forældre, som også læste i Bibelen dagligt. Jeg fik ikke altid noget ud af det. Men jeg blev ved”.

Forbilleder
”Min farmor og mine forældre ”faciliterede” min bibellæsning, fordi de var forbilleder og hjalp mig i gang. Ikke fordi de bare havde fortalt mig det. Men fordi de havde vist mig det!” siger Thomas og fortsætter: ”Jeg møder sommetider nogen, som ikke har rutine i deres bibellæsning, men som har meget høje ambitioner for deres bibellæsning. Og kan de ikke leve op til ambitionen, så mislykkedes det helt for dem. Derfor tror jeg, at et realistisk ambitionsniveau er vigtigt! Målet er ikke først og fremmest at erfare mødet med Gud. Målet er, at jeg får læst!
For at opnå det, er hjælp vigtigt. At gå i gang på egen hånd bliver ofte et projekt, der er dømt til at mislykkedes. Men en læseplan, en læsemakker eller andet kan være vejen frem.”

Husk!
Thomas slutter med en opmuntring: ”Biblen er verdens sejeste bog! Her taler Gud direkte til mig. Hver gang. Uanset om jeg opdager det eller ej!”

Vil du være bibelhjælper? Støt BibelTid!

Bliv bibelhjælper - støt BibelTid