Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Faste – hjælp til troen

Fasten er en gave, som kan styrke vores relation til Gud

Faste – hjælp til troen

På onsdag begynder fasten.
Indtil for få år siden, syntes jeg at faste var sådan noget ”katolsk noget”, men da jeg for nogle år siden besluttede mig for at bruge fasten til det, som den er tænkt som: at fokusere på mit forhold til Gud, viste det sig at være en hjælp til min tro, frem for en præstation, der skulle vise hvor from jeg er…

Og hvis du vil faste, så er der mange måder, det kan gøres på, men hvis vi skal gøre det lidt enkelt, så kan man faste på to måder:
Vi kan faste fra noget.
Og vi kan faste noget til.

Faste fra
Man kan fx faste fra at spise kage, købe tøj, dyrke sex, tjekke Facebook eller spille golf.
Formålet med at faste fra noget, er at man øver sig i, at det er Gud, som skal have førsteprioriteten i ens liv, og at den tid man får givet, ved at lade være med at gøre noget, bliver brugt på tid med Gud i stedet. Fx i bøn, bibellæsning eller opbyggelige samtaler med en anden.

Faste til
Når man faster noget til, så er det fordi man vil bruge fasten på at gøre noget, som man ikke plejer at gøre.
Det kan fx være, at man vil bruge tid på diakonalt arbejde, eller man vil tale med sine børn om hvad troen betyder for én. Man kunne også vælge at stå ½ time tidligere op, for at læse i Bibelen og bede. Kort sagt, så griber man en anledning til at styrke noget i ens trosliv og -praksis.

Som sagt, så er fasten for mig blevet en hjælp og en velsignelse, og derfor kan jeg varmt anbefale at prøve det af, hvis ikke du har gjort det tidligere.
Husk blot at faste er noget som angår dig og Gud. Det fungerer ikke som inspiration til dit næste Instagram-opslag, for så forstyrrer det den stilhed og ro, som fasten kan give mellem dig og Gud. Og desuden bliver det hurtigt åndelig pral, som ikke rigtig gavner nogen…

40 dage
Fasten varer 40 dage, og nogen siger, at når man har gjort noget 40 gange, er det en vane… Så hvem ved – måske er det du vil faste fra eller til ikke noget, som slutter til Påske?
Bibellæser-Ringens Facebookside kan du være med til at læse hele Johannesevangeliet. Følg med her.

Broderlig hilsen
Lasse Holmgaard Iversen
Landsleder i Bibellæser-Ringen