Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Fremtidens bibellæsning

Bibellæser-Ringens landsleder spår om fremtiden. Er du enig med ham?

Fremtidens bibellæsning

Det er risikabelt at spå om fremtiden, for ingen af os kender den. Men det kan være nødvendigt i det mindste at komme med nogle bud på, hvordan fremtiden bliver. Særligt når man som vi i Bibellæser-Ringen er forpligtet på at give hjælp til bibellæsning – også for en kommende generation.

Mit bud på, hvordan bibellæsning bliver i fremtiden, får du her:

 • Mere fokus på at læse sammen med andre.
  Den kommende generation er vant til at læring er noget som foregår i grupper. Derfor vil flere og flere være afhængig af, at man kan læse sammen med andre. Ikke nødvendigvis ved at mødes fysisk, men gerne i fora og grupper som mødes online.
 • En trykt til hjemmebrug. En digital til udebrug.
  Mange vil fortsat læse i deres trykte Bibel derhjemme, men flere og flere vil læse i en digital version på deres telefon, når de er i kirke, til bibelstudie eller bare har lyst til at læse, mens de venter på bussen.
 • Sammenhængen bliver sværere at lære.
  Fordi flere og flere vil læse i en digital version, vil vi høre nogen spørge: “Kongebøgerne er i Ny Testamente, ikke?”. De har nemlig ikke fået samme overblik over, hvor i Bibelen de forskellige bøger hører til, fordi de ikke har bladret igennem den trykte Bibel så ofte, og måske var det den digitale Bibel de brugte først. I sig selv er det ikke nogen katastrofe at man ikke ved om Hebræerbrevet hører til før eller efter kong David. Men det kan få konsekvenser for forståelsen af Bibelen som en sammenhængende og progressiv bog, og dermed for Guds frelseshistorie.
  Det må vi forsøge at kompensere for med god undervisning og gennemtænkte bibellæseplaner.
 • Overfladisk læsning vs Google.
  Undersøgelser har vist, at vi læser mere overfladisk, når vi læser på en skærm. Det er ikke godt for bibellæsningen, for den kræver dybdelæsning og tid til refleksion.
  På den anden side er der en verden af viden og opslagsværker tilgængelig i det nærmeste søge-felt, hvor Google kan vise dig hen til mere viden om det babylonske kongedømme eller en udlægning af lignelsen om den fortabte søn.
  Jeg tror, vi vil opleve begge dele i fremtiden

Men hvad tænker du? Del gerne dine tanker i en kommentar herunder!

Støt fremtidens bibellæsning
Tankerne ovenfor har været med til at bestemme udformningen af bibellæser-app’en BibelTid, som vi lancerer til august. Med den vil ens bibellæsning blive noget som let at gå til, det vil være muligt at læse sammen med andre i en online forum og man vil kunne finde baggrundsviden ved hjælp af et par hurtige Google-søgninger.

Læs mere om BibelTid her.

Vi har i næsten tre uger samlet ind til udviklingen af BibelTid. Målet var 35.000 kr. Indtil videre har vi samlet 4200 kr. Hjælp os med at nå i mål!
Støt udviklingen af BibelTid. Ikke for vores skyld! Men for den kommende generations skyld!

Støt nu

 

bibellæserringen