Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Fire gode råd til sommerferien

De fleste har solcreme og badetøj med i kufferten, når tager på sommerferie. Men hvad med Bibelen?

Fire gode råd til sommerferien

Sommerferie. Tid med familien og gode venner. Oplevelser. Afbræk fra hverdagen. Og forhåbentlig godt vejr. Vi elsker det!

For mange af os bliver afbrækket fra den daglige trummerum dog også et afbræk fra tid med Gud og bibelbrug, og jeg har talt med flere, som egentlig er trætte af, at man ikke kan tage den gode vane med på sommerferie. Måske kan nogle af disse råd hjælpe:

  1. Når I planlægger ferien, så aftal at der skal være tid til andagt undervejs. Det kan være ifm et måltid eller inden i går i seng, eller som “stilletid” i lægger ind i dagens program.
    Fordelen ved at planlægge er at I dermed også afstemmer forventninger, så alle er med på, at vi holder andagt, mens vi er på ferie.
  2. Ferien er en oplagt mulighed for at bruge en anden læseplan eller læsemetode end I plejer. Gå fx på opdagelse mellem Bibellæser-Ringens gratis ressourcer, eller brug El Camino eller Møder med Jesus som jeres “sommerlæseplan”.
  3. Husk at det også er ok, at man springer over bibellæsningen en gang imellem, og giv ikke dig selv dårlig samvittighed, fordi det ikke kører lige så jævnt som det måske plejer at gøre.
  4. Overvej at sommerferien også giver mulighed for at læse mere i Bibelen end du måske plejer at gøre. Du kan jo overveje at afsætte længere tid til at læse sammenhængende passager, eller bestemme at fx en af Bibelens bøger skal indgå i din liste med sommerlæsning.

God sommer!