Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Gør "bibel-dryp" på sociale medier dit gudsbillede mindre?

En undersøgelse viser, at bibelvers som deles på sociale medier, ofte har en "terapeutisk" betydning

Gør "bibel-dryp" på sociale medier dit gudsbillede mindre?

Måske følger du også nogle sider på Facebook, Instagram eller et andet socialt medie, som jævnligt poster et bibelvers. Måske er det ledsaget af en flot foto. Eller er layoutet flot og moderne.
Det er en fin ting, at have sådanne input fra Bibelen i sit feed. Men har du overvejet, hvad det er for pointer fra Bibelen, der nævnes i disse opslag?

Det har jeg ikke. Ikke før jeg læste denne artikel, som fortæller om en undersøgelse af hvilke bibelvers der bliver delt mest på sociale medier og på internettet i det hele taget.
Der står bl.a. at “Hvis alle retweeter og deler vers som Fil 4;8: “I øvrigt, brødre, alt, hvad der er sandt, hvad der er ædelt…”, Kol 3,23: “Hvad I end gør, gør det af hjertet – for Herren og ikke for mennesker” eller Jer 29,11: “Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke…”, så har de tendens til ikke at retweete, hvad vi kan kalde propositionelle tekster – dvs vers, der beskriver, hvad Gud har gjort for os; hvordan vi bliver frelst; korsets kraft.

Kan det føre til, at mennesker tror, at Bibelen handler mere som terapi (selvhjælp red.) end om at Gud sendte sin søn, for at dø for os?”

Læs stort

Vi skal ikke lade være med at dele bibelvers på Facebook. For jeg tror, at også det kan være veje ind til Bibelen og Gud for mennesker. Men vi skal overveje hvad det betyder for vores bibelbrug.

Men i en artikel fra Bible Reading Institute kommenterer de på undersøgelsen, og opfordrer til at vi læser stort! Det vil sige, at vi læser sammenhænge og får det samlede billede af, hvad det er Gud vil os, gennem Bibelen.

Dét tror jeg er vigtigt at huske! For hvis vi kun læser den i små, terapeutiske bidder, mister vi ganske enkelt hvad det er, Bibelen handler om. Og det tager naturligvis lysten til at bruge Bibelen fra os, for hvis plottet i en bog ikke er tydeligt, så mister den mening. Sådan er det også med Bibelen.

Af Lasse Holmgaard Iversen