Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Hils på Erzsébet - Scripture Unions nye europæiske leder

Erzsébet Komlési er ny ”Field Development Director” for Scripture Union (SU) i Europa

Hils på Erzsébet - Scripture Unions nye europæiske leder

Erzsébet Komlési skal lede og koordinere den europæiske del af det det internationale netværk, som Bibellæser-Ringen er en del af.
Vi har talt med hende om den nye rolle, som hun trådte ind i i februar 2018, og om hendes syn på bibelbrug.

Hvad er din primære opgave som Field Development Director?

Jeg har to hovedopgaver:
For det første skal jeg støtte de enkelte SU-bevægelser, hvor de har brug for det. Det kan fx handle om videreuddannelse af ansatte, udveksling af viden, organisatoriske og økonomiske spørgsmål.
For det andet er det mit ansvar at facilitere fællesskabet i SU Europa. Selvom det internationale SU har været gennem en stor strukturel forandring de seneste år, er det stadig afgørende, at alle de europæiske organisationer holder tæt sammen! Vi skal fortsat støtte og lytte til hinanden, så vi også kan lære af hinanden.

Hvordan ser din daglige bibellæsning ud?

Jeg foretrækker at bruge tid med Gud i bøn og læse i hans ord om morgenen. Først har jeg dog brug for lidt tid til at vågne op – jeg er nemlig ikke et morgenmenneske:-) Jeg forsøger at være konsekvent i min bibelbrug og følger altid en læseplan. Jeg beder først Helligånden om at hjælpe mig med at forstå det, jeg læser. Ellers kommer jeg let til at ”læse henover teksten” – især når jeg læser en velkendt tekst! Hvis jeg har travlt, beder jeg Gud om at give mig en sætning eller en tanke fra dagens tekst, som jeg kan tage med mig resten af dagen. Og han har været meget trofast, og givet mig sådanne ord!

Hver søndag tilstræber jeg at bruge lidt tid på at skrive en slags bibeldagbog. Dvs at jeg noterer det, som jeg har lært af Guds Ord i løbet af ugen – også ubesvarede spørgsmål. Det begyndte jeg med, da jeg var teenager, og jeg har stadig alle notesbøgerne fra den gang og til i dag! Det er meget opmuntrende at kigge i dem og læse, hvordan Gud talte til mig i vanskelige tider og se hans svar på mine problemer.

Hvad er dit indtryk af bibelbrugen i Europa?

På den ene side bliver jeg meget trist pga det jeg ser. I Ungarn, hvor jeg bor, ved de fleste mennesker meget lidt om Bibelens indhold, og jo yngre de er jo større er den manglende viden. Unge opfatter Bibelen som en gammel bog med legender og historier, der ikke har noget at gøre med det virkelige liv.
Når det kommer til kristne, er det heldigvis et andet billede: De anser Bibelen for at være Guds ord. Samtidig er det svært for mange mennesker, at finde tid til at være sammen med Gud i hans ord, og for nogen bliver det en byrde frem for et privilegium. Derfor får mange kristne dårlig samvittighed, når du spørger til deres bibelbrug.

MEN – på den anden side er jeg optimist, når det gælder Bibelen og bibelbrug, fordi vi ikke taler om en skolebog, en videnskabsbog eller selvhjælpsbog, men om Guds levende ord!
Det betyder også, at vi i SU har en kæmpe ressource i, at det er Guds ord vi arbejder med. Og det er et stort privilegium, at arbejde med at viderebringe dette ord til mennesker, der ikke syntes, at det er noget særligt. Og til kristne, som er modløse i deres bibelbrug.
Vi skal spørge forfatteren bag bogen om at hjælpe os med at finde måder hvorpå, vi kan nå ud til begge grupper!