Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Kursus: Timeout med Gud

Spændende kursustilbud til jeres lokale kirke eller missionshus. Om personlig bibelbrug og bibelglæde

Bibelen formidler alt det, som din kristne tro skal skabes af, bygge på og vokse ud fra. Den er grundbogen for den lokale kirkes arbejde og for den enkelte kristne.

I Bibelen læser vi om to venner, som efter at have lyttet til Jesu udlægning af ”Moses og alle profeterne” måtte sige til hinanden: ”Brændte vore hjerter ikke i os, mens han talte til os på vejen og åbnede Skrifterne for os?” (Luk 24,32). Erfaringen af at Bibelens ord gør en forskel i og for os, er ikke forbeholdt de to venner, vi læser om i Lukasevangeliet. Det er også muligt, at Bibelen åbner sig for os i dag. Og det er hvad kurset ”Fra bibelbrug til bibelglæde”, ønsker at inspirere til.

Om kurset

Bibelbrug er egentlig ikke svært, for det er jo ”bare” at åbne Bibelen. Og alligevel kan det være utrolig svært at få det gjort, selv om man gerne vil. I dette kursus om personlig bibelbrug, ser vi både på hvorfor bibelbrug er vigtigt og hvorfor det kan være så svært. Undervisningen er en blanding af samtale, refleksionsopgaver og ”hands-on” afprøvning af forskellige redskaber og metoder til personlig bibelbrug.

Kurset vil…

 • inspirere til at prioritere bibelbrug i din hverdag.
 • skærpe din refleksion over hvad Bibelen er og dens betydning for dig.
 • give hjælp til at bruge Bibelen på en måde, som passer til der hvor du er i livet og dine præferencer ift indlæring.

Bibellæser-Ringen i Danmark udbyder dette kursus til menigheder og kristne fællesskaber, som ønsker at arrangere kurset i deres lokale kontekst.

Emnerne som tages op i kurset er:

 • Hvorfor skal vi læse i Bibelen?
 • Hvordan kan Bibelen give mere mening?
 • Hvordan danne gode vaner?
 • Fællesskabet vs personlig bibelbrug
 • Bibelen og din tro

På rejse i praktisk bibelbrug

Skjern Bykirke har afprøvet forløbet, og præst Jens Lomborg siger: “Mange af os slider med at læse i Bibelen, selvom vi har lyst at lære og forstå mere af dens budskab. Det kan der være mange grunde til. Travlhed og jag, og den strøm af informationer, som vi konstant skal forholde os til i det moderne, digitale samfund. Hvem vil ikke ønske at man oftere i hverdagen mærkede en grundlæggende glæde over Bibelens verden og Guds ord?

I Skjern Bykirke greb vi muligheden for at få Bibellæser-Ringen på besøg hen over tre aftener. Det blev til et et meget inspirerende og praktisk forløb, med masser af spørgsmål og tid til eftertanke.

Kombinationen af oplæg, korte samtaler med andre og praktiske opgaver på egen hånd gav deltagerne inspiration, nye idéer og tips med videre i livet som kristne – og som bibellæsere. Vi talte pludselig om “glæden ved Bibelen” og oplevede, at Bibelen er en brugsbog, som først giver fra sig, når den åbnes. Og ja, vi fik virkelig god hjælp til at åbne Bibelen.

Det kan varmt anbefales at tage på en sådan rejse i praktisk bibelbrug.

Det praktiske

 • Kurset kan afholdes over tre aftener á 2½ timer. Men det kan også tilpasser i en kortere version til undervisningsdag fx. en lørdag.
 • Underviser er en medarbejder fra Bibellæser-Ringen.
 • Den lokale arrangør betaler undervisers kørselsudgifter samt kursusmaterialer (ca. 75 kr. pr. kursist). Derudover siger vi med frimodighed ja tak til, at der indsamles en kollekt (eller at der betales et honorar, hvor det er naturligt) til dækning af Bibellæser-Ringens udgifter ved kurset samt udvikling af materialer til hjælp til bibelbrug helt generelt.
 • Deltagere kan købe materialer fra Bibellæser-Ringen med 25% rabat på kurset.
 • Vi tilbyder hjælp til at lave PR for kurset i form af tekster og opslag til Facebook.

Skriv eller ring for at høre mere eller lave en konkret aftale

Landsleder Hakon Christensen
M hakon@blr.dk
T 4050 9175