Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Læs i Bibelen sammen – hver for sig

Med udgivelsen af studiehæftet E100, introducerer Bibellæser-Ringen en ny måde at læse i Bibelen på sammen – og dog hver for sig.

Læs i Bibelen sammen – hver for sig

E100 er 50 essentielle – deraf ”E”100 – tekster fra Det gamle Testamente, og 50 fra Det nye Testamente, som giver overblikket over Bibelens samlede fortælling. Disse tekster foreslår vi, at man læser sammen med sit kristne fællesskab på den måde, at man følger den samme læseplan, og så mødes i grupper eller til undervisningsaftener, hvor man taler om teksterne ud fra studiehæftet.

“Testkørsel” affødte begejstring

Kronjyllands Frimenighed har prøvekørt konceptet, og deres respons er ikke til at tage fejl af: ”E100 været med til at holde gang i min personlige bibellæsning, fordi jeg havde nogen at følges med. Jeg har i E100 forløbet oplevet at være grebet af spændingen i den bibelske fortælling, og jeg har opdaget nye sammenhænge i Bibelen, selvom jeg har læst i den i mange år”, fortæller Eva Jødal.

Peter Kofoed-Herbst, som er præst i Kronjyllands Frimenighed, forsætter: ”Med E100 får menighederne et unikt hjælpemiddel til at støtte den enkelte såvel som fællesskabets hverdagsliv med Gud. Centrale og gode bibeltekster giver overblik, sammenhæng og nye indsigter i Bibelen, og visheden om, at man læser sammen med andre i sin lokale menighed giver større energi og lyst til at få læst”.

Læs mere om E100 her.
Køb hæftet her.