Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Mark 16,6 var det mest delte bibelvers under dette års "corona-påske"

Bibellæser-app'en YouVersion registrerede den højeste aktivitet i app'en nogensinde i påsken 2020. Der blev delt 30% flere bibelvers end i påsken 2019

Mark 16,6 var det mest delte bibelvers under dette års "corona-påske"

Påsken 2020 blev anderledes for os alle, fordi vi ikke kunne samles i kirkerne og fejre højtiden dér. Og fordi påskefrokosterne i familierne blev stærkt reduceret.

Men uanset corona-lockdown, så skal påsken markeres, og det valgte flere end sædvanlig at gøre, ved læse i Bibelen og dele bibelvers med andre. Det europæiske online-medie Evangelical Focus fortæller at “den velkendte bibellæser-app YouVersion, har rapporteret at aktiviteten med læseplaner i deres app var 54% højere end i samme periode sidste år. I påsken 2019 blev 26,4 mio læsninger gennemført, men det steg til 40,6 mio i år. Oven i det er antallet af delte bibelvers også stedet med 30% fra 10,8 mio sidste år til 14,1 mio i år”.

Også andre online bibelmedier har oplevet en øget aktivitet. Fx siden BibleGateway, som have næsten 60% flere unikke besøg påskedag sammenlignet med påskedag i 2019.

Opstandelsen deles på digitale medier

I mange danske kirker er der tradition for at påskemorgens gudstjeneste indledes med jubelråbet “Kristus er opstanden”, hvortil menigheden svarer: “Ja, han er sandelig opstanden”.
Dette jubelråb ser næsten ud til at være blevet overført til de digitale og sociale medier, for Mark 16,6 var det mest delte vers i YouVersion.

Vær ikke forfærdede! I søger efter Jesus fra Nazaret, den korsfæstede. Han er opstået, han er ikke her. Se dér er stedet, hvor de lagde ham!

Men også Luk 24, Sl 30,5, Luk 22,20, Fil 2,7 og Sl 24,10 var med i toppen af delte bibelvers.

Læs hele artiklen i Evangelical Focus.

Sociale medier giver os mulighed for at udtrykke os

“Tendensen med at bibelord som trøster og giver håb er en god måde at lade Bibelen tale til os i en konkret situation som corona eller påske” sigerr Lasse Holmgaard Iversen, landsleder i Bibellæser-Ringen. “Mange er glade for at kunne dele bibelvers med hinanden på Facebook i en tid, hvor forvirring og frygt har fyldt meget. Det erfarer vi også i Bibellæser-Ringen, med de billeder med bibelvers på, som vi har delt på vores Facebook-side. Og det er helt naturligt, at vi så også bruger sociale medier til at dele påskens budskab med hinanden endnu mere, når vi nu ikke har kunnet mødes”.

“Jeg håber, at det at vi deler disse enkeltvers, giver os lyst til mere, så vi også læser sammenhængen bibelteksterne står i. På den måde vil vi nemlig få meget mere ud af vores bibelbrug” slutter Lasse.