Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Massoud: Kan Bibelen bruges til andet end mission?

Massoud Fouroozandeh er præst, tidligere muslim og ivrig missionær blandt mennesker i Danmark. Vi har spurgt, hvad Bibelen betyder for ham

Massoud: Kan Bibelen bruges til andet end mission?

”Biblen er uden tvivl min daglige skål, hvor jeg henter vand fra Helligåndens kilde! Den er det bedste kærlighedsbrev, vi nogensinde har modtaget fra vor Herre, som dog ikke selv har ført pennen, men ladet flere end 40 almindelige og syndige mennesker, som os, være forfattere. Disse mennesker har været vejledt af Guds Hellige Ånd, mens de har givet budskabet videre.”

Hvad er forskellen på Bibelen og Koranen?
Der er mange forskelle og kun få ligheder mellem de to bøger. Bibelen er i modsætning til Koranen en kronologisk, historisk bog med en rød tråd, hvor det hele peger på Guds frelsende plan for det fortabte menneske. Koranen, med sine 114 sura/åbenbaringer, er en personlig ”forsvarsbog”, Muhammed reciterede udenad, helt afhængig af hans situation og behov, for at retfærdiggøre sine daglige krigeriske og seksuelle gerninger. Bibelen er nådens brev i modsætningen til Koranen, som handler mest om loven. Begge bøger bliver dog af mange muslimer betragtet som ”hellige bøger”.

Kan man bruge Bibelen som et redskab i mission?
Kan man bruge Biblen til andet end mission? Guds kærlighed og nåde er bedst udtrykt i Biblens skriftlige ord og i skikkelse af Kristus. Så hver gang vi vil gå i ”dialog” med vores medmennesker om Guds frelsesplan, nåde og kærlighed, så findes der faktisk ikke noget bedre end at læse hans kærlighedsbrev for hinanden: ”For således elskede gud verden, at….” Joh 3,16.