Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Mere bibelbrug gennem kristne fællesskaber

Ny strategiplan, skal sætte fokus på bibelbrug i fællesskab med andre

Mere bibelbrug gennem kristne fællesskaber

”Bibelbrug er ofte noget, som vi overlader til den enkelte. Vi taler om vigtigheden af at have tid med Gud i bøn og bibellæsning, men derfra er det oftest den enkeltes ansvar at få det til at fungere. For nogle resulterer det i, at den personlige andagt mere bliver et uopnåeligt ideal, end en del af deres hverdag. Og det endda selv om motivationen for at bruge Bibelen dagligt, er til stede for mange af disse mennesker”.
Sådan siger landsleder i Bibellæser-Ringen Lasse Holmgaard Iversen, når han skal forklare hvorfor Bibellæser-Ringen over de næste tre år vil sætte fokus på, hvordan Bibelen kan bruges i, af og med de kristne fællesskaber, som vi er en del af.

Kristne fællesskaber og familier

”Vi vil stadig opmuntre til, at man læser i Bibelen alene, men vi sætter samtidig mere fokus på, hvordan man som kristent fællesskab dels kan understøtte den personlige bibelbrug, dels i højere grad kan bruge Bibelen i sit fællesskab” fortsætter landslederen.
Helt konkret vil det ske ved, at der i løbet af 2017 skal udvikles to undervisningsforløb om henholdsvis bibelbrug i ens eget liv og i hvordan man kan styrke bibelstudiegrupperne. Disse forløb er det tanken, at de lokale, kristne fællesskaber kan bestille Bibellæser-Ringen til at komme og afholde.
Allerede her i foråret lancerer Bibellæser-Ringen konceptet ”E100”, som er et studiehæfte med 100 essentielle bibeltekster, som en menighed kan læse sammen, ved at følge en fælles læseplan.
Et tredje tiltag er udviklingen af en ressource til børn og familier, som også er et fællesskab, hvor det i høj grad er vigtigt at bruge Bibelen sammen.

Google Maps-metode

De forskellige områder, som Bibellæser-Ringen vil sætte ind på, er beskrevet i en netop vedtaget strategiplan, som bl.a. er lavet på baggrund af den undersøgelse om bibelbrug, som Bibellæser-Ringen og 10 andre organisationer, gennemførte i 2016.
”Man kan sige, at vi bruger ”Google Maps-metoden”: Vi har indtastet et mål, som vi gerne vil nå, og vi følger et kort, som holdes opdateret og relevant ved hjælp af mange menneskers bidrag og input” slutter Lasse, som ser frem til at gå i gang med udviklingsarbejdet inden længe.

Støt arbejdet

Hvis du vil være en del af arbejdet, med at fremme bibelbrug i fællesskaber, kan du gøre det ved at give en gave til Bibellæser-Ringen. Så længe vi udvikler nyt materiale, kan vi ikke tjene penge på salg. Derfor er din gave vigtig, og helt afgørende for, at vi kan fortsætte arbejdet med at give hjælp til fortrolighed med Bibelen.

Støt nu