Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Ny dansk app skaber fællesskab om bibellæsningen

Fællesskab, tilgængelighed og bibellæsning er nogle af nøgleordene bag app’en BibelTid, som netop er blevet lanceret af Bibellæser-Ringen

Ny dansk app skaber fællesskab om bibellæsningen

”Det mest banebrydende ved app’en er, at brugerne nu kan gøre bibellæsning til en social oplevelse, idet de via BibelTid kan læse de samme tekster, selvom de sidder i hver deres ende af landet. I app’en kan de dele spørgsmål og tanker om bibelteksten og tro i det hele taget, og på den måde få skabt et rum for refleksion i en travl hverdag”, fortæller Lasse Holmgaard Iversen, der er landsleder for Bibellæser-Ringen og en af arkitekterne bag BibelTid.

App’en BibelTid, som netop er lanceret, er en ressource for alle, som gerne vil læse i Bibelen, men det har især været ønsket om, at gøre bibellæsning tilgængelig for et yngre publikum, som har været drivkraften bag udviklingen af BibelTid.

”BibelTid er resultatet af 1,5 års udviklingsarbejde, hvis mål har været at komme med en ressource til bibellæsning for teenagere, unge og voksne op til cirka 45 år. Vi valgte app’en som medie, da den er lettilgængelig for mange, og let at tilpasse de ønsker og behov, som brugerne måtte have”, forklarer Lasse Holmgaard Iversen.

I app’en kan man vælge mellem et væld af læseplaner, som enten er gennemgange af afsnit i Bibelen, eller udforsker temaer som tilgivelse og ægteskab. Når brugeren har fundet den læseplan, der passer netop ham, kan han begynde læsningen, som vil være et kortere eller længere afsnit fra Bibelen, oftest efterfulgt af en forklaring, en refleksion eller et spørgsmål. Læseren kan så følge læseplanen i sit eget tempo – der er ingen andre deadlines, end dem læseren selv sætter. Dette er et meget bevidst valg, fordi Bibellæser-Ringen netop ønsker, at app’en skal give læseren gode oplevelser med Bibelen.

”At læse i Bibelen er for nogen i kategori med lektier. Andre synes, at Biblen er støvet og irrelevant. Og en tredje gruppe vil egentlig gerne læse i den, men får det ikke prioriteret i en travl hverdag. Vi håber, at BibelTid kan bidrage positivt til, at bibellæsning bliver en relevant og tilbagevendende del af menneskers liv”, siger Lasse Holmgaard Iversen.

BibelTid er gratis og kan downloades fra Appstore og Google Play.

Finansieringen er sket gennem sponsorater fra efterskoler og organisationer, donationer fra Jubilæumsfonden og Y’s Men’s Clubs samt gaver fra private.

Læs mere om BibelTid her.