Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Ny udgivelse viser påsken fra 1. række

"Beretninger fra påske - øjenvidnerne fortæller" vi ser påsken fra 12 bibelske personers perspektiv

”Påsken er altafgørende for, hvad der ellers er at sige om den kristne tro og derfor må og skal påskens fortælling gentages igen og igen” siger Bodil Skjøtt, som er forfatter til påskerefleksionerne i ”Beretninger fra påske – øjenvidnerne fortæller”.

”Min tilgang i ”Beretninger fra påske” er ikke ny. Men der kom nye vinkler på historien for mig selv, da jeg lod indgangen til de store og ualmindelige begivenheder være de almindelige mennesker, som jeg kan komme i øjenhøjde med”.
Dermed hjælper Bodil sine læsere til at se påskens begivenheder fra 1. række.

”Mit afsæt har været at leve mig ind i deres situation og lade dem tænke tanker, som ikke direkte fremgår af fortællingen. Samtidig har det været vigtigt for mig at blive inden for rammen af, hvad vi ved fra bibelteksten selv” fortæller Bodil, som er anerkendt for sin gode og vedkommende formidling af Bibelen i både fortælling, undervisning og på skrift.

Påskens betydning i dag

Påske er primært en kirkelig højtid, og har ikke samme folkelige fejring, som julen har. Derfor kan det være godt med lidt hjælp til at se hvorfor det nu er, at påsken står så centralt i kirkeåret. Og hvordan det har relevans for os i dag.
Netop derffor er korset et tilbagevendende element i ”Beretninger fra påske”.

Fx møder vi Simon af Kyrene, som blev korsbærer, den romerske officer, som blev korsfæster og Nikodemus, der var tilskuer til samme kors-handling.
Bodil uddyber om korsets betydning i dag: ”På den ene side skal vi komme på den anden side af korset – hen til opstandelsen og til et liv som kristne i lyset af opstandelsen. På den anden side må vi aldrig blive færdige med korset, som om det er en fortælling, vi nu har set hele dybden af”.

Beretninger fra påske – øjenvidnerne fortællerer udgivet af Bibellæser-Ringen.
Hæftet rummer 12 refleksioner, som hver er flankeret af smukke og enkle illustrationer, lavet af Ditte Munk-Osmundsen.

Download en smagsprøve og køb ”Beretninger fra påske – øjenvidnerne fortæller” her.