Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Rejselitteratur til bibellæseren

Bliv ledt gennem et af historiens mest læste breve

Rejselitteratur til bibellæseren

Tripadvisor. VisitDenmark. Der er gode muligheder for inspiration til sommerferieoplevelser, selv om de fleste af os skal holde ferie i hjemlandet i år. Der er færre at spørge, når det handler om at finde rundt i Bibelens attraktioner og landskab. Men nu kan man søge råd hos Olof Edsinger i ”En guide til Romerbrevet”, hvis man vil begive sig ud på en tur gennem Romerbrevets kuperede landskab.

”En guide til Romerbrevet” er resultatet af et grundigt arbejde med et af de mest læste breve i Bibelen, men Edsinger serverer ikke bare de færdige løsninger på hvordan vi skal forstå Paulus’ tekst eller hvordan vi skal omsætte det til tro og liv i dag. I stedet lægges der op til, at vi selv forarges, opmuntres og udfordres af teksten, så den virkelig kan arbejde i os og mærkes i benene.

Olof Edsinger er generalsekretær i Evangelisk Alliance i Sverige, samfundsdebattør og bibelunderviser. Det er derfor lidt af en teologisk multikunstner, som står bag denne bog. ”En guide til Romerbrevet” er forklaringer til hele Romerbrevet, samt spørgsmål til eftertanke eller samtale. Bogen kan bruges til personlig bibelbrug og i grupper, som er klar på at arbejde seriøst med Romerbrevet.

Omdiskuteret brev

Romerbrevet er et af de mest læste skrifter i Bibelen. Og derfor også ret omdiskuteret. Til dét siger Olof Edsinger: ”Måske er vi ind imellem for hurtige til at drage konklusioner om hvad Paulus ville fremhæve! Men frem for alt tænker jeg, at de teologiske debatter om dette brev peget på noget positivt: Det rummer store og vigtige sandheder, som får betydning både for os selv og for kirkens grundlæggende teologi”.

Man kan forledes til at tænke, at brevet så mest er for teologer og feinschmeckere. Det mener Edsinger ikke. ”Der findes ganske vist spørgsmål i Romerbrevet, som i høj grad har engageret teologerne. Men når man ser på Paulus’ hovedbudskab er der ingen tvivl om, at det har stor relevans for vores personlige trosliv – i dag så vel som da det blev skrevet”.

En guide til Romerbrevet er på 148 sider og er nedsat fra 140 kr til kun 65 kr
Køb den her.