Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Gå offline fra verden og online med Gud

Tag på retræte med Agape og Bibellæser-Ringen

Af Anne Sofie Bjørn Bitsch
Kommunikationsmedarbejder i Agape

Mange af os har en hverdag, som er præget af et højt aktivitetsniveau, krav om præstationer og en enorm informationsstrøm både off- og online. I en retræte med Agape og Bibellæser-Ringen kan vi gå helt offline fra verden og online med Gud!

Retræte betyder ganske enkelt ”tilbagetrækning”. At trække sig tilbage fra hverdagslivet for i stedet at rette opmærksomheden mod det åndelige liv og Guds stemme.

I den kristne tradition er det en velkendt praksis at søge mod øde steder for at give plads til stilheden og relationen med Gud. Jesus selv trak sig også af og til tilbage for at være alene med Gud og samle kræfter til hverdagslivet.

 

Nærvær i stilhed

Agape og Bibellæser-Ringens retræter foregår uden indbyrdes samtale fra introduktionen den første dag til afslutningen den sidste dag. Stilheden betyder, at deltagerne ikke skal forholde sig til andre menneskers situation eller tænke over, hvad de skal sige eller ikke sige. I stedet bliver der plads til eftertænksomhed, bøn og relationen med Gud.

Under måltiderne høres typisk klassisk musik for at give en behagelig atmosfære.

I stilheden kan der opstå et behov for at tale med en sjælesørger om de tanker, som fylder. På alle retræterne er der en sjælesørger tilstede, som vil være tilgængelig for individuelle samtaler.

Enkelte retræter indeholder også tilbud om afspænding og massage.

 

Bibelmeditation

Hver retræte har et tema, som er gennemgående for de tekster, der bliver læst ved samlingerne. Eksempler på tidligere temaer er ”Lys i mørket”, ”På vandring med den opstandne” og ”Længsel”.

Som en vigtig del af retræten får deltagerne udleveret en bibeltekst, som man hver især skal arbejde med undervejs i mindst en time.

Derudover består retræterne af en nadversamling, tidebønner, kristne meditationer og bøn med fokus på både krop, sjæl og ånd.

 

Adventsretræte 2021

Agape og Bibellæser-Ringen inviterer til adventsretræte den 26. til 28. november

 

Kender du længslen i krop, sjæl og ånd? Hele skabningen længes. Vi længes. Gud længes.

Under temaet ”Længsel” ønsker vi på adventsretræten 2021 at blive stille for Gud. I stilheden kan det forunderlige ske, at din længsel mødes med Guds længsel efter dig.

 

Som vores andre retræter foregår retræten i stilhed. Hver morgen mødes vi til nadvergudstjeneste. I løbet af dagen er der bibelmeditationer, tidebønner samt bøn med inddragelse af kroppen. Derudover er der mulighed for individuel samtale samt tilbud om massage og afspænding.

 

Tid: Den 26. til 28. november 2021
Sted: Ådalen Retræte i Randers
Retræteledere: Sygeplejerske Ellen Jensen og fysioterapeut Mette Rasmussen. Valgmenighedspræst Daniel Lind er nadverliturg.
Pris: 2.150 kroner
Tilmeld dig her