Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Online bibelstudiegruppe

Når man ikke kan mødes fysisk, kan man sagtens have bibelstudie online i stedet

Online bibelstudiegruppe

Du skal bruge:

  • En video chat service.
    Fx Skype, Zoom, Microsoft Teams, (Facebook) Messenger, WhatsApp, Google Meet.
  • Et forløb eller et bibelstudiehæfte til jeres bibellæsninger. Se f.eks. E100, Møder med Jesus, bibelstudieoplæg eller Samtaler for livet.
  • Hvis I læser tekster uden et studiehæfte, kan en ramme for samtalen være godt.
    ”Guidet fælleslæsning”, hvor man læser højt og standser op undervejs, for at drøfte teksten, er en god og fleksibel metode til et online møde.

Forberedelse

Gruppen du vil læse med, kan være en bibelstudiegruppe. Men du kan også invitere dine venner, spørge åbent på Facebook eller i kirkens nyhedsmail, om nogen vil mødes.
Når man mødes online, er det fint at være fem til syv deltagere inkl. gruppelederen.

Når I mødes

På et aftalt tidspunkt ringer du de andre op via den video chat service du har valgt.
Byd velkommen og giv tid til lidt small talk, for at skabe god og afslappet stemning. Sørg for at der også er tid til at få lyd og video til at fungere.
Det er vigtigt at du hele tiden er tydelig i hvad der skal ske, så det er let for alle at følge med, så når I er klar til det, introducerer du jeres samling.
Og så følger I ellers den fremgangsmåde som er beskrevet i det forløb I har valgt.

Efter at I har læst bibelteksten og skal tale ud fra spørgsmålene, kan det være en idé at bestemme, at der lige er tid til at reflektere for sig selv. Det kan godt virke lidt kunstigt, når man mødes på denne måde, men det kan man vænne sig til, og når man ved, at snakken bliver sat i gang, når det er tid til det, så kan det fint fungere.
Når I begynder at tale om spørgsmålene, vil det sætte samtalen i gang, at I begynder med en runde, hvor alle får mulighed for at sige hvad de tænker. Man skal naturligvis også have lov til at ikke at sige noget!

Når først samtalen kommer i gang, er det vigtigt, at du sørger for, at alle der vil kommer til orde.
Går samtalen i ring eller i stå, stiller du blot et nyt spørgsmål, og samtalen vil fortsætte.

Det er svært at være fokuseret i mere end 1-1½ time, når man mødes på denne måde, så begræns samlingen til dét tidsrum, og afslut til den aftalte tid.
Man kan også slutte af med, at sidde ved hver sin skærm, med en kop kaffe og en småkage, som man ville have gjort, hvis man mødtes fysisk:-)

Til sidst

Det kræver tilvænning at mødes på denne måde, og det er ikke det samme som at mødes fysisk. Så opgiv ikke efter første gang, hvis det var lidt svært at til at fungere. Prøv igen og gør jer nogle erfaringer med denne mødeform.

[payment_pre purpose=”1″]