Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Retræte fornyer forholdet til Gud

Træk stikket - alene-tid - fornyet relation til Gud

Retræte fornyer forholdet til Gud

Agape og Bibellæser-Ringen arrangerer følgende retræter i 2023:

  • d. 10.-12. marts – Retræte i fastetiden på Skt Birgitta Kloster i Maribo
  •  d. 14. til 16. april – Forårsretræte på Ådalen Retrætecenter ved Randers

Læs mere om retræterne og tilmeld dig her.

Bibellæser-Ringen og Agape har igennem flere år arrangeret retræter i fællesskab. Johan Schmidt Larsen bor i Fredericia, og lever en aktiv tilværelse. Han har flere gange deltaget i retræter, og vi har spurgt ham, hvad han har taget med sig derfra.

Hvad fik du ud af at være på retræte?

Jeg havde brug for at komme ind i en uforstyrret stilhed, hvor jeg sammen Gud kunne reflektere over mit liv. Jeg var ikke helt tilfreds med min dagligdag og den måde, jeg prioriterede på. Jeg oplevede, at jeg ikke havde den rette balance mellem pligter og opgaver og det mere lystbetonede og afslappende – mellem alene-tid og fællesskab med andre. Samtidig havde jeg brug for at forny mit forhold til Gud.

Og det blev en fantastisk oplevelse, med tidebønner, naverfejring, bibelrefleksioner, vandreture i skoven og mulighed for forbøn. Min alene-tid på værelset brugte jeg udelukkende til bøn og meditation over de tekster, vi havde mødt i fællessamlingerne. Jeg havde medbragt en ”logbog”, hvor jeg noterede nogle de vers og tanker, som særligt talte til mig. Nu bruger jeg bogen, når jeg har brug for at fastholde det rette fokus i mit menneske- og kristenliv.

Skal man være “særlig disponeret”, for at få noget ud af en retræte? Eller giver det mening for alle uanset alder og temperament?

Nej, jeg tror ikke, at man skal være særligt skruet sammen for at tage på retræte. Det kan alle have glæde af! Men det er klart, at vi som mennesker er meget forskellige. Derfor handler det om, at vi finder vores særlige måde at være på retræte. En form og et indhold som passer til netop vores personlighed, og det er der i høj grad mulighed for. Ud over fællessamlingerne kan man selv disponere over sin tid og den særlige form, som passer til ens personlighed.

Hvad er det bedste ved at være på retræte?

For mig var det helt afgjort at få muligheden for at trække mig tilbage fra en hverdag med mange indtryk og udfordringer – for bare at være sammen med Gud gennem tidebønner, personlig bøn og bibelmeditation. Det er faktisk forbavsende, hvor befriende og saligt det er at være sammen med andre kristne i stilhed, bøn og lovsang under ledelse af erfarne retræteledere.