Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Scripture Union 150 år!

Fredag d.2 juni 2017 fejres Scripture Unions 150 års jubilæum. Et netværk af over 130 organisationer - og Bibellæser-Ringen er en af dem

Jubilæumsdagen fejres over hele verden med en “Global Day of Prayer” (Global dag i bøn), hvor de mange Scripture Union (SU) organisationer vil takke for 150 års velsignelse fra Gud.

“Det er en spændende tid for Scripture Union globalt set” siger SU’s internationale leder, Janet Morgan. “Vi ønsker at dette skal blive et særligt år, hvor vi fejrer hvad Gud har gjort og stadig gør, gennem SU’s arbejde; en bevægelse, som ikke bare er blevet ved, men som også er levende og voksende”.

Samme vision siden 1867

I SU er det at oplære børn og unge i den kristne tro, og hjælpe dem til at møde Gud gennem Bibelen og bøn det vigtigste. Det begyndte i et lille værelse i Islington, London, hvor en ung mand ved navn Josiah Spiers, holdt et møde for 15 børn, for at hjælpe dem med at forstå Bibelen på en levende og kreativ måde. I dag er SU en international bevægelse, som tjener i mere end 120 lande.

Josiah var overbevist om, at børn kunne have en levende relation til Gud, og forstå Bibelen, hvis den blev formidlet på en måde, som passede til dem. Den 2. juni 1867 holdt han det første bønemøde i en vens hjem. Der kom flere og flere til møderne, og snart måtte de låne en skolestue. Josiah og en gruppe af frivillige og støtter kaldte arbejdet for “Children’s Special Service Mission”, en bevægelse som senere spredt sig til hele verden under navnet ‘Scripture Union’, med særlig fokus på bibellæsning.

Globalt jubilæum

Jubilæet bliver fejret i større eller mindre målstok over hele verden. Bl.a. vil der på jubilæumsdagen d.2. juni, være bedevandring i London. Dér hvor det hele begyndte. Og for at vise at SU stadig er en levende og aktiv bevægelse, er alle SU-organisationer blevet opfordret til at tage et billede af, hvad der foregår i deres organisation d.31.juli 2017, for at give indtryk af, hvordan SU’s arbejde ser ud i dets 150. år.

Fra den spæde start i 1867, har SU fastholdt den samme mission i mere end 120 lande. Og det er selv om, at arbejdet ser meget forskelligt ud, fordi det er tilpasset de nationale behov og muligheder.

Støt visionen

Hvis du være med til at støtte dette varierede arbejde, kan du gøre det ved at give direkte på SU’s hjemmeside.
Du kan også give din gave via Bibellæser-Ringen i Danmark. Så samler vi alle gaverne og formidler dem videre. Det kan du gøre på vores hjemmeside eller MobilePay 9395 8227 (skriv “SU150” i kommentarfeltet).