Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Sognepræst: "Hvad gør jeg, når Jesus taler om en virkelighed, jeg ikke kan lide?"

Kom med ind foran computerskærmen, når Bibelnøglens skribenter arbejder med teksterne. Her er det sognepræst Andreas Engedal Bøge

Sognepræst: "Hvad gør jeg, når Jesus taler om en virkelighed, jeg ikke kan lide?"

I Bibelnøglen til januar kvartal 2021 er sognepræst i Ansgarskirken i Aalborg Andreas Engedal Bøge en af skribenterne. Vi har spurgt ham, hvordan det har været at skrive forklaringerne til Lukasevangeliet kapitel 3 og 4.

Hvad fik du selv ud af at arbejde med Lukasevangeliet kapitel 3 og 4?

Det er overvældende at være vidner til en mand – Jesus – som vi på forhånd ved er vigtig, starte på sin rejse frem mod en slutning, som bliver en ny begyndelse for alle. Desuden kan jeg genkende min egen betagelse og forargelse over de ting han både siger og gør. Hvor er han vild. Og hvor er han uforståelig ind imellem.

Opdagede du noget noget nyt eller overraskende?

Særlig, tror jeg, er det teksten til den 6. januar (Luk 4,14-30 – Jesus forkynder i synagogen i Nazaret), som fulgte mig noget tid. Hvad gør jeg, når Jesus taler om en virkelighed, jeg ikke kan lide?

Hvis du helt selv kunne vælge – hvilken bibeltekst ville du så gerne skrive en forklaring til?

Jeg er helt vildt med Apostlenes Gerninger og Efeserbrevet, så de to tekster ville jeg gerne skrive en forklaring til, fordi de på en måde begge er vilde i deres radikalitet og på den anden side er helt tydelig i deres guidning af kirken.

Bibelnøglen er en læseplan, hvor der til hver dag i året er en bibeltekst samt en forklaring til teksten. Du kan læse mere og bestille her.