Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Teolog: "Jeg er blevet mindet om Jesu magt, omsorg og tålmodighed"

Kom med ind foran computerskærmen, når Bibelnøglens skribenter arbejder med teksterne. Her er det teolog og praktiksekretær Maiken Eriksen

Teolog: "Jeg er blevet mindet om Jesu magt, omsorg og tålmodighed"

I Bibelnøglen til april kvartal 2021 er teolog og praktiksekretær på Diakonhøjskolen, Aarhus Maiken Eriksen en af skribenterne. Vi har spurgt hende, hvordan det har været at skrive forklaringerne til Lukasevangeliet kapitel 7 og 8.

Du har skrevet forklaringer til Lukasevangeliet kapitel 7 og 8. Hvad fik du selv ud af at arbejde med disse tekster?

En mulighed for at fordybe mig i disse kapitler på en anden måde, end jeg ville gøre det, hvis det kun var til eget brug. Jeg blev bl.a. mindet om Jesu magt over døden, hans omsorg for den enkelte og Jesu tålmodighed med os, når vi tvivler.

Opdagede du noget noget nyt eller overraskende?

Jeg har forsøgt at lægge mærke til, hvordan Jesus var overfor de mennesker, han mødte på sin vej. Det er ikke nyt for mig, men godt og vigtigt at blive mindet om Jesu store omsorg for det enkelte menneske. Han ser dig, som du er og forstår dig!

Hvis du helt selv kunne vælge – hvilken bibeltekst ville du så gerne skrive en forklaring til?

Det er svært at sige. Jeg synes, at GT-tekster er spændende, men jeg er også særligt glad for Johannes´ breve.

Bibelnøglen er en læseplan, hvor der til hver dag i året er en bibeltekst samt en forklaring til teksten. Du kan læse mere og bestille her.